Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ENGEL TANIMAYAN FIRÇALAR MUTLULUĞU ÇİZDİ

"Engel Tanımayan Fırçalar"dan İstanbul Sacaktepe'de sanata atılan imza Sancaktepe Belediyesi'nin organize ettiği Türkiye'nin 16 farklı merkezinden gelen 26 engelli ressam, yaptıkları birbirinden güzel çalışmalarla hayallerini ikinci kez resme dönüştürdüler.

Sancaktepe Belediyesi "Engel Tanımayan Fırçalar" adı altında geçen yıl başlattığı çalışmayı bu yılda genişleterek sürdürdü.

Samandıra Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen proje kapsamında yapılan çalışmada; ülkemizin değişik illerinden gelen, görme, duyama, zihinsel ve ortopedik engellileri bütün engellere rağmen mutluluğun resmini çizdiler. Türkiye'de geçen yıl ilki yapılan etkinliğin bu yıl ikincisi düzelendi. Etkinliğe katılan engelli ressamlar mutluluğun ve huzurun resmini çizdi. Eli olmayan ayağı ile, gözü görmeyen yardımcısı aracılığı ile birbirinden anlamlı ve mesaj verici nitelikteki resimlerini gün boyunca çizerek tamamladılar.

Duyabilirsin.com'un desteklediği ve Sancaktepe Belediyesi'nin organizasyonunda "Engel Tanımayan Fırçalar-2" etkinliği İstanbul'un genç İlçesi Sancaktepe'de büyük ilgi uyandırdı. Başta öğrenciler olmak üzere, halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan etkinlik, engellileri halkla kaynaştırırken, engellilerin yaptıkları çalışmalarda ziyaretçilere azim ve gayretin neler yapabileceği konusunda örnek oldu. Gerek halk gerekse gün boyu okullardan gelen öğrenciler, ortaya konan eserler karşısında hayretini belirtirken eseri ortaya koyan engellilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Etkinliği Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem beraber açtı. Ev sahibi olarak engelsiz fırçaları ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, hayatın yaşanmaya değer en güzel tarafları, yine kendine has zarafetiyle sanatla ifade olunduğunu söyledi. Erdem, " Engel Tanımayan Fırçalar' etkinliğimiz ise yaşamın güzelliklerine tutunma azim ve gayretinin en mükemmel yansımalarını içeriyor. Bu gerçeğin en güzel kanıtını ise bugün gerçekleştiriyor olduğumuz etkinliğimiz oluşturuyor" dedi. Kaymakam Feyzullah Özcan ise yapılan organizasyonun sürekliliğine dikkat çekerek, uluslararası bir seviyeye taşınması için önümüzdeki yıl çalışmalar yapılacağını söyledi.

Cam adam olarak bilenen 25 yaşındaki engelli ressam Adanalı Zekeriya Ünal, asıl engelin yüreklerde olduğunu söyledi 'Engeller kollarda ayaklarda değildir' dedi. Her insanın bir engelinin bulunduğunu belirtti. Engelli haklarını kısa sürede kanunlaşmasını istedi. Programın ikinci bölümünde ise değişik okullarından gelen öğrenciler, engelli ressamlarla birlikte resim çalışma fırsatı buldu. Dağıtılan boya ve fırçalarla engelli ressamların mutluğuna ortak oldular.


Cumhuriyet  3.12.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.