Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NİL KIYISINDAN BOĞAZİÇİ’NE

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, siyasi tarihimizde kültür, sanat ve bilim alanlarında dikkat çeken Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı'nın öyküsüne ışık tutan "Nil kıyısından Boğaziçi’ne Kavalalı Mehmet Ali Paşa Hanedanı'nın İstanbul'daki İzleri" sergisini yarın açıyor.

Öncelikle bilinçli bir İstanbullu olunmasına hizmet eden, hemşerilerinin ufkunu açan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul için çeşitli bağlamlarda tarihi akademik uluslar arası bir başvuru merkezidir. Bu bağlamda İAE Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde özel bir yeri olan Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın Mısır’dan İstanbul’a uzanan öyküsüne akademik bir bakışla ışık tutuyor.

Küratörlüğünü Prof. Dr. M. Baha Tanman’ın yaptığı resim, fotoğraf, siyasi belgeler ve objelerden oluşan, önceki sergilerde olduğu gibi köklerimize inen sergi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü sergi salonunda 7 Aralık 2011 - 31 Mart 2012 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyarete açık kalacak.

Baha Tanman

1952’de İstanbul’da doğdu. 1967’de Saint Michel Fransız Ortaokulu’ndan, 1970’te Saint Joseph Fransız Lisesi’nden, 1975’te Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1975’te doktora yapmaya başladığı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk ve İslam Sanatı Kürsüsü’nde 1976’da asistan oldu. Prof. Dr. Oktay Aslanapa’nın danışmanlığında başladığı, Prof. Dr. Semavi Eyice’nin danışmanlığında sürdürdüğü “İstanbul Tekkelerinin Mimari ve Süsleme Özellikleri” başlıklı teziyle 1990’da doktor payesini aldı; 1991’de doçent, 1997’de profesör oldu. Halen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, Türk ve İslâm Sanatı Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan M. Baha Tanman söz konusu anabilim dalının başkanıdır. Aynı zamanda Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde bilim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır.


Cumhuriyet  7.12.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.