Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘KADINA ŞİDDETİ LEMANLA KARALA’

Akdeniz Üniversitesi, AGİDER ve Leman Kültür Dergisi işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Kadına şiddeti Lemanla karala'' projesi kapsamında, kadına yönelik şiddeti konu edecek karikatür yarışması düzenlenecek.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekin, Akdeniz Üniversitesi Senato Odası'nda düzenlenen basın toplantısında, kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu, üniversite olarak bu sorunu dile getirmeyi ve çözüm yolları önermeyi hedeflediklerini bildirdi. Karikatür sanatıyla öğrencileri biraraya getirip, kadına yönelik şiddet konusunu bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermek istediklerini anlatan Prof. Dr. Gültekin, proje sayesinde üniversitede karikatür sanatıyla ilgilenen öğrencilerin gelişimine de katkıda bulunulacağını açıkladı.

Toplantıya katılan Leman Kültür Dergisi İmtiyaz Sahibi Tuncay Akgün, grup olarak sadece kadın çizerlerin çalıştığı ''Bayan Yanı'' isimli bir mizah dergisi çıkardıklarını hatırlattı. Sivil toplum kuruluşları ve üniversite ile ortak çalışma içinde olmanın kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Akgün, bu projeyle kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak istediklerini vurguladı.

AGİDER Başkan Yardımcısı Figen Sayın ise dernek olarak kadın girişimci sayısını artırmak gibi bir sorumluluklarının olduğunu, bu kapsamda kadın sorunlarına çözüm bulacak çalışmalara katılmayı da hedeflediklerini söyledi.

Sayın, proje kapsamında karikatür yarışması düzenleyeceklerini, Leman Dergisi'nde oluşturulacak jürinin bu karikatürler arasından seçim yapacağını anlattı. Jürinin tespit ettiği öğrenciler ile üniversitede atölye çalışmaları yapılacağını belirten Sayın, ''Leman Dergisi'nden gelen uzmanlar eşliğinde yapılacak atölye çalışmasında hem şiddet konusu tartışılacak hem de o gençlerin çizerliği daha iyi bir noktaya taşınacak. Karikatürler arasında dereceye giren karikatürler sergilenecek'' dedi.

Figen Sayın, karikatür yarışmasına başvuruların 20 Ocak'ta sona ereceğini, yapılacak incelemenin ardından belirlenecek karikatürlerin de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Akdeniz Üniversitesi'nde sergileneceğini dile getirdi.


AA  15.12.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.