Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘ÖTEKİ KASABA’ BELGESELİ LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

"Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliği komşu ülkelerin halklarının birbirleriyle ilgili önyargılarını inceleyen "Öteki Kasaba" belgeseliyle devam ediyor.

“Öteki Kasaba” isimli belgeselde Anadolu'da Birgi ve Mora'da Dimitsana kasabalarında yaşayanların birbirleri hakkındaki önyargılarına ışık tutuluyor. Bir yıl boyunca farklı yaş, meslek ve sınıftan insanla yapılan röportajlardan derlenen belgesel, bu önyargıların kaynağını sorguluyor. “Öteki Kasaba” belgeseli bu akşam saat 19.00’da Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sahnesi’nde ücretsiz,Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak izlenebilir.

2012'nin ilk haftasında Türkiye 2011 yapımı “Öteki Kasaba” isimli belgeselin ardından düzenlenen söyleşi bölümünün konuğu belgeselin yönetmeni Nefin Dinç olacak. Nefin Dinç ve eğitmen, edebiyatçı, araştırmacı yazar Herkül Millas, kasabalarda her yaştan, meslekten ve sınıftan insanla yaptığı röportajlarla filme yön veriyor. 13. Selanik Belgesel Film Festivali'nde izleyici ödülü alan “Öteki Kasaba”, ötekine dair önyargıların, değişmeyen, değiştirilmek istenmeyen kalıplaşmış algılamaları sergiliyor. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 11 Ocak 2012’de Otel Odaları belgeseliyle devam edecek.

Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit

2010 yılı Şubat ayında Beşiktaş Belediyesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği işbirliğiyle ilki düzenlenen “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği kapsamında bugüne kadar 2 sezonda 7 farklı ülkeden 51 belgesel izleyicilerle buluştu. Etkinlik kapsamında her Çarşamba saat 19:00’da Levent Kültür Merkezi’nde belgeseller gösteriliyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazetecinin katıldığı bir söyleşi gerçekleştiriliyor. Beşiktaş Belediyesi'nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği'yle birlikte gerçekleştirdiği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği yeni yılda da devam ediyor.


Cumhuriyet  4.01.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.