Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÖDÜLLÜ FİLM ‘ZENNE’ VİZYONA GİRİYOR

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ve bazı özel gösterimlerdeki izleyicisiyle buluşan "Zenne", 13 Ocak Cuma günü Türkiye çapında 16 şehirde, 41 sinema salonunda aynı anda gösterime giriyor.

Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla ve Trabzon’da izleyicilerle buluşacak olan film, Kültür Bakanlığı Sinema Eserlerine İlişkin Sınıflandırma ve Değerlendirme Kurulu tarafınca, 15 yaş ve üzeri izleyici kitlesi için uygun bulundu.

Filmde işlenen hikayelerin, Türkiye’nin vicdan meselesi olduğunu vurgulayarak herkesi filmi seyretmeye ve tartışmaya davet eden yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay oyuncularıyla birlikte; Anadolu’nun bazı şehirlerini ziyaret ederek film ve nefret cinayetleri hakkında söyleşiler gerçekleştirmeye hazırlanıyorlar.

Ön hazırlıkları 3 yıl süren ve uluslararası bir ekiple çekilen film; M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk uzun metraj filmi. Alper ve Binay’ın 2007 yılında sayıları iyice azalmış zenneler üzerine belgesel yapmak için yola çıktıkları proje; aynı yıl, yakın arkadaşları Ahmet Yıldız’ın, cinsel kimliğini açıkladığı için babası tarafından öldürülmesiyle yön değiştirdi. Arkadaşlarına karşı vicdan borcu taşıyan yönetmenler; anısını yaşatmak ve sesini duyurmak üzere projeyi Yıldız’ın yaşam öyküsünden esinlenerek Zenne’nin renkli dünyası ve Alman savaş fotoğrafçısı Daniel’in Türkiye’ye dışarıdan bakan gözüyle kurgulayarak, “Zenne” filmini beyazperdeye taşıdılar.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, SİYAD Ulusal En İyi Film, En İyi İlk Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Tilbe Saran), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erkan Avcı) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Norayr Kasper) ödüllerini alan “ZENNE”; daha sonra 17-24 Kasım 2011 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye’nin ilk “LGBT” festivali Pembe Hayat KuirFest’te ise “açılış filmi” olarak gösterildi.

“Zenne” ve film ekibi

Senaryosu gerçek öykülerden ve kişilerden esinlenilerek M. Caner Alper tarafından kaleme alınan “Zenne”; muhafazakar bir ailenin çocuğu olan Ahmet, renklerini gizlemekten sakınmayan ve İstanbul’un dans kulüplerinde zennelik yapan Can ile Türkiye’nin değer yargılarını çok iyi tanımayan Alman fotoğrafçı Daniel’in evrensel dostluk hikayesini anlatıyor. Film, bu sıradışı üçlünün öyküsünü, ‘aile kafesleri’, ‘töre kuralları’ ve 2008 yılına kadar eşcinsel erkeklere evrensel insan haklarına aykırı şekilde uygulanan askerlikten muafiyet prosedürleri üzerinden ele alıyor.

Başrollerini Kerem Can (Can), Erkan Avcı (Ahmet) ve Giovanni Arvaneh’nin (Daniel) paylaştığı filmde; ünlü tiyatro oyuncuları Tilbe Saran, Ünal Silver, Rüçhan Çalışkur da oynuyor. Filmde Ünal Silver, Tolga Tekin, Esme Madra, Jale Arıkan gibi başarılı oyuncuların yanı sıra, Amberin Zaman, Banu Güven ve çizer Piyale Madra gibi isimler de konuk oyuncu olarak yer alıyor.


SH  5.01.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.