Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

YKSY’DEN İKİ SERGİ AÇILIŞI

Türkiye'nin üç büyük şehrinden sonra Gaziantep'te de bir kitabevi açacak olan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, bu heyecanını aynı günlerde açacağı iki sergiyle kutluyor: "Al Gözüm Seyreyle" Güneş Karabuda'nın Yaşar Kemal fotoğrafları ve Hoca Ali Rıza sergisi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Gaziantep kitabevini hizmete açacak olan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, 10 Ocak Salı (bugün) saat: 17: 00 tarihinde gazeteci – yazar duayen Doğan Hızlan’ın yapacağı bir açılışla kitabevini Gaziantepliler’in hizmetine sunacak.

Kitabevi açılışıyla birlikte şehrin farklı yerlerinde iki sergi birden açacak olan YKSY, ilk olarak 1956 – 2010 tarihleri arasında çekilmiş Güneş Karabuda’nın Yaşar Kemal Fotoğrafları’ndan oluşan “Al Gözüm Seyreyle” sergisini, daha sonra ise Yapı Kredi Resim Koleksiyonu’ndan "Hoca Ali Rıza Resim Sergis"ni Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Onat Kutlar Salonu Fuayesi’nde açılacak olan “Al Gözüm Seyreyle” sergisi Güneş Karabuda'nın 1956 yılından başlayarak 2010 yılına kadar çektiği Yaşar Kemal fotoğraflarından oluşuyor. Belgeselci, gazeteci ve yazar Güneş Karabuda’nın objektifinden 50 yıllık bir dostluğun izlerine tanık olabileceğimiz sergide, Yaşar Kemal’in İstanbul, Paris, Adana gibi farklı şehirlerde, kimi zaman tek, kimi zaman Abidin Dino, Sabahattin Eyüboğlu, Cengiz Aytmatov gibi sanatçılarla çekilmiş fotoğraflarını görmek mümkün. Sergide, Güneş Karabuda’nın fotoğraflarına Yaşar Kemal’in metinleri de eşlik ediyor.

Şahinbey’deki Gaziantep Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi’nde açılacak olan sergi, Yapı Kredi Resim Koleksiyonu’nda bulunan ve ilk defa Gaziantep’te sergilenecek olan Hoca Ali Rıza resimlerinden oluşuyor. Sergide ise genellikle İstanbul ile ilgili resimleri bulunan ünlü Türk ressamı Hoca Ali Rıza’nın 100 adet desen ve suluboya resmi sergilenecek.

“Al Gözüm Seyreyle” Güneş Karabuda’nın Yaşar Kemal Fotoğrafları: 1956 – 2010” fotoğraf sergisi, 11 Ocak – 5 Şubat 2012 günleri arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Onat Kutlar Salonu Fuayesi’nde ve “Yapı Kredi Resim Koleksiyonu’ndan Hoca Ali Rıza” resim sergisi 11 Ocak – 10 Şubat 2012 günleri arasında Gaziantep Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi Cenani Konağı, Eyüpoğlu Mah. No: 7 Şahinbey’de izlenebilir.


Cumhuriyet  10.01.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.