Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

PERA MÜZESİ EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

Suna İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi eğitim bölümü 24 Ocak – 4 Şubat 2012 tarihleri arasında Yarıyıl Tatili Eğitim Etkinlikleri düzenliyor. 5-14 yaş grupları için hazırlanan, “400 Senede Devr-i Alem: Hollanda ve Türkiye arasında Yolculuk” sergisi bağlamında düzenlenen eğitim programında dört atölye yer alıyor.

Türkiye - Hollanda ilişkilerinin 400. yılı nedeniyle düzenlenen 400 Senede Devr-i Alem: Hollanda ve Türkiye arasında Yolculuk Sergisi kapsamında hazırlanan, “Kağıttan Laleler”, “Nostaljik Kostümler”, “Bir Gemi, Bir Ev” ve “Tuvalimde Sen ve Ben” başlıklı yaratıcı atölyelerden oluşan ve farklı yaş gruplarına yönelik eğitim programları, Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik, ticari ve kültürel işbirliğine ışık tutarken çocukları öğretici ve eğlenceli bir keşfe çıkarıyor.

Atölye Programı

Kağıttan Laleler
Bu atölyede, çocuklar Hollanda kültüründe önemli bir yeri olan laleleri keşfe çıkıyor, renkli krapon kağıtlarından ve keçelerden laleler yaratarak kendi lale bahçelerini oluşturuyorlar. 5 - 6 yaş arası 20 kişilik bu atölye Salı-Cumartesi ve Pazar günleri 1’er buçuk saat olarak düzenleniyor.

Nostaljik Kostümler
Bu kostüm atölyesinde, 17. ve 18. yüzyıllarda Osmanlı'da ve Hollanda’da kullanılan gündelik kıyafetler ve aksesuarlar yeniden hayata dönüyor! Çocuklar keçe, kağıt, tül, boncuk, ip, tüy, kurdele v.b. farklı malzemelerle dönemin sembolik kıyafet ve aksesuarlarını yaratacaklar.7-10 yaş arası 20 kişilik atölye Salı-Cumartesi ve Pazar günleri 1’er buçuk saat olarak düzenleniyor.

Bir Gemi Bir Ev
Bir Gemi, Bir Ev atölyesinde çocuklar sergide yer alan resimler ve objelerde yola çıkarak Osmanlı ve Hollanda arasındaki kültürel benzerlikler ve farklılıkları belirleyecek, mini gemiler ve mini evler oluşturacaklar. 7-10 yaş arası 20 kişilik atölye Salı-Cumartesi ve Pazar günleri 1’er buçuk saat olarak düzenleniyor.

Tuvalimde Sen ve Ben
Sergide yer alan portrelerden yola çıkarak hazırlanan Tuvalimde Sen ve Ben atölyesi çocukları portre resimlerine keşfe çıkarıyor. Akrilik boyanın kullanılacağı, basit mizansenlerle, dönemin şapkaları ile poz vererek birbirlerine modellik yapacakları atölyede hayalgüçlerini pekiştirecekler. 11 - 14 yaş arası 20 kişilik atölye Salı-Cumartesi ve Pazar günleri 1’er buçuk saat olarak düzenleniyor.

egitim@peramuzesi.org.tr


SH  10.01.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.