Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ERDİ YAŞAROĞLU GUINNESSE’E GİRDİ

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde, karikatürist Erdil Yaşaroğlu ''Galaksiye Notumuz Var!'' projesi kapsamında dünyanın en büyük karikatürünü çizerek, Guinness Dünya Rekorları listesine girdi.

Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, yaptığı açıklamada, bu projenin Samsung'un kendine ait bir tanıtım projesi olduğunu söyledi.

Samsung'un Galaxy Note telefonlarının tanıtımı için böyle bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Özmen, şöyle konuştu:
''Samsung, bu projeyi İstanbul'da yapmayı planlıyordu. Biz bunları Pınarhisar'a davet ederek, yer tahsis ettik. Pınarhisar'a dünyanın en büyük karikatürünü çizdirdik. Bu karikatürde de slogan olarak 'Galaksiye Notumuz Var!' kullanıldı. Biz orasını park alanı, rekreasyon alanı olarak düşündük. Çok sayıda fidanla karikatür çizildi. Buraya şimdi kısmetse bir kule kafe yapıp, karikatürü yukarıdan gözükebilecek şekilde tamamlamak istiyoruz. Henüz proje bitmemiş durumda. Bu karikatür Google arama motorundan çıplak gözle görülebilecek nitelikte. Bu karikatür Guinness Dünya Rekorları listesinde yerini aldı. Dünyanın en büyük karikatürü olarak tescillendi.''

Karikatürün yapımında geniş bir kadronun çalıştığını ifade eden Özmen, ''Bu işte yanılmıyorsam 25 kişi çalıştı. Fidanların dikimi ve planlaması ile bir aylık süreç aldı. Pınarhisar'ın Kırklareli girişinde karikatür yere boya ile çizildi, sonra etrafı 4 bin fidanla çevrildi. Bu karikatür, ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun eseri'' diye konuştu.

Karikatür alanı özel bir parka dönüştürülecek

Samsung Electronics'ten yapılan yazılı açıklamaya göre de, Erdil Yaşaroğlu'na Guinness Dünya Rekoru sertifikası, Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları Pazarlama Müdürü Cem Sezer ile birlikte, Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici tarafından takdim edildi.

Erdil Yaşaroğlu, Samsung Electronics Türkiye ile gerçekleştirdiği ''Galaksiye Notumuz Var!'' projesinin ilham kaynağının, Samsung'un son dönemde satışa sunduğu Galaxy Note olduğunu belirtti.

Teknoloji ve mizahı harmanlayarak, yaklaşık iki futbol sahası büyüklüğündeki karikatürü yaratan Yaşaroğlu, ''Samsung'un bu özel projesi için birlikte çok çalıştık, çok eğlendik ve sonunda torunlarımıza bırakabileceğimiz neşeli, faydalı, kocaman bir proje gerçekleştirdik. O kadar kocaman oldu ki, rekor kırdık Guinness'e girdik. Hayalle başlayıp rekorla biten bu maceramız bizi mutlu etti'' ifadelerini kullandı.

Cem Sezer ise projenin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak algılanması gerektiğini ve karikatür alanının yeşillendirileceğini belirterek; alanın, sosyal medyadaki takipçileri ve projeye destek verenler adına 4 bin fidanlık bir ormana, daha sonra Pınarhisar Belediyesinin de desteğiyle özel bir parka dönüştürüleceğini aktardı.


AA  14.01.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.