Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MAÇKA SANAT 35. YIL DİZİSİNİN 4. ADIMI: ALP

Alp Klanten'in kişisel sergisi ALP 7 Şubat Salı günü Maçka Sanat Galerisi’nde açılıyor.

ALP, galerinin 35. yıl sergi ve etkinliklerinden Nazlı Gürlek'in küratörlüğünde Eylül 2011 – Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen BENGÜ BURAK VOLKAN ALP ELMAS İZ başlıklı sergi dizisinin dördüncü kişisel sergisi.

Alp Klanten (1977, Bergisch Gladbach, Almanya)’in bu ilk kişisel sergisinde, sanatçının 2010-2011 yıllarında İstanbul, Tel Aviv, Berlin ve New York'da çekmiş olduğu fotoğraflardan bir seçki yer alıyor. Çerçevesiz olarak sergilenen bu yedi ilginç fotoğraf arasında modern bireyleri tasnifleyen şehir mimarisine ait görüntüler, portreler bulunuyor.

Alp Klanten, son 6 aydır ICP-Bard Programı İleri Fotoğraf Çalışmaları bölümünde yüksek lisans eğitimini sürdürdüğü New York'da yaşıyor. Klanten'in görsel üretiminin arka planını, eğitimini aldığı sosyal ve politik bilimlere dair teorik altyapı oluşturuyor. ALP sergisi, bugünün çeşitli varoluş biçimlerini, stillerini ve arzularını görünür kılmaktan yola çıkıyor.

Galeri sahibi Rabia Çapa’nın cesur girişimci ruhunu da gösteren bu dizi, gençlerin önünü açarak 35. Yıla girmenin de mümkün olduğunu kanıtlıyor. 7 Şubat – 20 Mart 2012 günleri arasında izlenebilecek olan sergi üzerine Alp Klanten 8 Şubat Çarşamba günü saat 18.30’da Elmas Deniz ile bir söyleşi gerçekleştirecek. Önceki sergileri kaçıranlar bu dördüncü adımda diziyi yakalayıp, izlemeyi sürdürebilirler.


Cumhuriyet  5.02.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.