Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

13. İSTANBUL BİENALİ’NİN KÜRATÖRÜ FULYA ERDEMCİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 2013 sonbaharında düzenlenecek 13. İstanbul Bienali'nin küratörlüğünü 1994-2000 yılları arasında İstanbul Bienali'nin direktörlüğünü yürüten başarıyla yürüten Fulya Erdemci üstlenecek.

13. İstanbul Bienali’nin küratörlüğüne davet edilen Fulya Erdemci, halen Amsterdam’daki SKOR Sanat ve Kamusal Alan Vakfı’nın direktörlüğünü yürütüyor. Küratör ve yazar Fulya Erdemci, geçen yıl Venedik Bienali 54. Uluslararası Sanat Sergisi’nde 2011 Türkiye Pavyonu’nun küratörlüğünü de yapmıştı. Erdemci 2008 yılından beri Amsterdam’daki SKOR Sanat ve Kamusal Alan Vakfı’nın direktörlüğünü sürdürüyor.

Fulya Erdemci’nin SKOR’daki projeleri arasında 2010 yılında Rotterdam’da bulunan Witte de With işbirliğinde gerçekleştirdiği dört cephe projesinden “Ahlak Duvarı: Seninle Ben Arasında”, uluslararası araştırma, sempozyum ve yayın serisi “Aktörler, Aracılar ve Katılımcılar”ın ilk edisyonu olan ve küratörlüğünü Markus Miessen ve Andrea Philips ile birlikte yürüttüğü “Sivilliğin Kültürel Organizasyonu Üzerine Spekülasyonlar” (2010) ile serinin ikinci edisyonu olan ve Andrea Philips ile birlikte 2011 yılında Amsterdam’da gerçekleştirdiği “Sosyal Barınma-Sosyali Barındırma” yer alıyor. Erdemci, 2003-2004 yıllarında İstanbul’da Proje 4L’nin direktörlüğünü yaptı ve 2004-2005 yıllarında İstanbul Modern’de süreli sergi küratörü olarak çalıştı, 2002 yılında 25. São Paulo Bienali “Metropoliten İkonografileri: Kentler”in ‘İstanbul’ bölümünün küratörlüğünü üstlendi ve 2007 yılında 2. Moskova Çağdaş Sanat Bienali “Jeopolitik, Pazar ve Amnezi Üzerine Dipnotlar”ın küratör ekibinde yer aldı. Fulya Erdemci, 2002 yılında Türkiye’de yayalar için kamusal alanda gerçekleştirilen ilk sergi olan “İstanbul Yaya Sergileri”ni başlattı ve 2005 yılında serginin ikincisini Emre Baykal’ın eş küratörlüğü ile gerçekleştirdi. Erdemci 2008’de Christchurch, Yeni Zelanda’da 25 uluslararası sanatçının katılımıyla kentsel mekânlarda gerçekleşen “Avare Çizgiler: Yeni bir Mekân Kültürüne Doğru”, 5. SCAPE Kamusal Alanda Sanat Bienali’nin küratörlüğünü Danae Mossman ile birlikte yürüttü, aynı zamanda birçok uluslararası etkinliğin danışma ve seçici kurullarında görev aldı. Yakın zamanda üstlendiği görevler arasında 2009-2010 ve 2010-2011 dönemleri için Amsterdam’daki De Appel Sanat Merkezi Küratöryal Programı, 2011 yılında düzenlenen 12. Uluslararası Kahire Bienali ve Mayıs 2012 tarihinde Şanghay’da, Çin’in Public Art ve ABD’nin Public Art Review dergileri tarafından takdim edilecek “Kamusal Sanat Uluslararası Mükemmellik Ödülü” jüri üyelikleri ve İstanbul’da bulunan SAHA Derneği’nin danışma kurulu üyeliği yer alıyor. Erdemci, Bilkent Üniversitesi’nde (1994–1995), İstanbul ve Marmara Üniversitesi’nde (1999–2000) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Yüksek Lisans programında (2001–2007) öğretim üyeliği yaptı. Son olarak 2012’de New Jersey’deki Rutgers Üniversitesi’nde Laurie Kürsüsü Başkanlığı’na seçildi.

İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda 14 Eylül-10 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan 13. İstanbul Bienali’nin, küratör Fulya Erdemci tarafından belirlenecek kavramsal çerçevesi 2012 sonbaharında yapılacak bir basın toplantısıyla duyurulacak.

13. İstanbul Bienali’nin profesyonel önizlemesi 11, 12 ve 13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Bienali Danışma Kurulu, dOCUMENTA (13) Sanat Direktörü Carolyn Christov-Bakargiev, sanatçı Ayşe Erkmen, sanat danışmanı Melih Fereli, San Francisco Sanat Enstitüsü Sergiler ve Kamusal Programlar Yönetmeni ve Sergi Araştırmaları ve Müzecilik Bölümü Başkanı Hou Hanru ve Al-Ma'mal Foundation for Contemporary Art direktörü Jack Persekian’dan oluşuyor.

bienal.iksv.org


SH  14.02.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.