Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ UZUN METRAJLI FİLM ÇEKİYOR

Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde eğitim gören öğrenci grubu, okullarının sağladığı 42 bin lira bütçeyle ''Tutturamayanlar'' isimli uzun metrajlı filmin çekimine başladı.

Çekimlerin bir bölümünün yapılacağı Marmaris Yat Limanı'na gelen öğrenciler, filmle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Filmin uygulayıcı yapımcısı Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Tanla Söylemez, tiyatro sanatçısı Celil Yağız dışında rol alanların tamamının öğrenci olduğunu söyledi.

Dört arkadaşın kendi aralarında eğlence olsun diye başladıkları senaryo çalışmasının okullarının da desteğiyle film olma yolunda ilerlediğini belirten Söylemez, ''Film, 'Olent' adındaki hayali bir ülkede geçiyor. Komedi ve kara mizah tarzında olan film, kapitalizmin insanları kendisine ve topluma yabancılaştırmasını anlatıyor. Filmde yaklaşık 50 öğrenci arkadaşımız rol alacak. Okulumuz bu proje için 42 bin liralık maddi kaynak ayırdı''dedi. Kendisinin Marmarisli olduğunu anlatan Söylemez, bütçelerinin kısıtlı olması nedeniyle ailesi ve yakınlarının da ilçedeki çekimlerde yardımcı olduğunu kaydetti.

Marmaris'in ardından çekimlere İstanbul'da devam edeceklerini ifade eden Söylemez, ''Film tamamlandıktan sonra okula teslim edeceğiz. Vizyona girip girmeyeceğine okul karar verecek. Ancak biz sinema izleyicisiyle beyaz perdede buluşmaya değer ve ilgi çekebilecek bir film yaptığımızı düşünüyoruz'' diye konuştu.


AA  22.02.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.