Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

B.Ü. İLKBAHAR KONSERLERİ ‘İSPANYA DÜŞLERİ’YLE BAŞLADI

15. Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Konserleri "Akdeniz Yolculuğu" temalı İlkbahar sezonu Albert Long Hall'de 22 Şubat Çarşamba akşamı keman sanatçımız Hasan Tura ve piyanist Müge Hendekli konseriyle açıldı.

“İspanya Düşleri” başlıklı programda Tura ve Hendekli; Sarasate’nin “Endülüs Romansı”, “Playera” ve “Çingene Havaları” Yalçın Tura’nın “3 Vals” ve “Ballade”, Saint-Saëns’ın “Introduction ve Rondo Capriccioso”, Granados’un “İspanyol Dansı”, Albéniz’in “Tango”, Manuel De Falla’nın “Suite Populaire” ve Ravel’in “Tzigane” eserlerini seslendirdiler.
Sahneye de izleyici alınan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin çok büyük ilgi gösterdiği konserde besteci Yalçın Tura’da vardı. Eserleri büyük bir zarafetle uyum içinde yorumlayan sanatçılar ısrarlı alkışlara Manuel De Falla’dan İspanyol Dansı bisini yaparak teşekkür ettiler.

İlk kez 2001’de Mehru Ensari ile Albert Long Hall’de konser veren Hasan Tura, bu ikinci konserinde Evin İlyasoğlu’nun da önerisiyle babasının muhtelif film müziklerinden türetilmiş, yeniden yaratılmış keman ve piyano için çok güzel müzikal parçalar olan “3 Vals” ve “Ballade” ı yorumladı. Tura babasının eserini çalmanın hem çok kolay hem zorlukları olan bir görev olduğunu belirterek; “Çok kolay hemen yanı başımda, kimi zaman görüş alışverişinde bulunuyoruz. Zorlukları var sorumluluk, ona hesap verme gibi. Fakat her şeye rağmen çalarken kendimi en rahat hissettiğim eserler babamın eserleri. Bugüne kadar tüm eserlerini çaldığım için de mutluyum” dedi. Bu gece çaldığı eserler için ise; “Gece bu çok hoş salonda çaldığımız “Üç vals” ve “Balad” ikisi de keman ve piyano için çok güzel gösterişi olan müzikal parçalar. Babam uzun bir süre sadece film müzikleri üzerine çalışmış ama bu materyallerden çok güzel eserler türetmesini de bilmiş. Eser film müzikliğinden çıkıyor yeniden yaratıyor eseri. Babam gençliğinde Seyfettin Asal’la çalışmış kemanı da çok iyi tanıyor” sözleriyle bilgi verdi.


SH  25.02.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.