Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘BENERCİ KENDİNİ NİÇİN ÖLDÜRDÜ?’ TEKEL SAHNESİ’NDE

Nazım Hikmet'in ünlü şiirinden uyarlanan "Benerci Kendini Niçin Öldürdü?" 10.yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) Üsküdar Tekel Sahnesi'nde devam ediyor.

Oyunun yönetmeni geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz ünlü sanatçı Mehmet Ulusoy, yönetmen yardımcısı halen kapalı gişe izlediğimiz “Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk” oyununun usta oyuncusu Kürşat Alnıaçık. İlk olarak 26 Mart 2002 yılında prömiyer yapan oyunun dekor ve kostüm tasarımı Michel Launay’e, ışık tasarımı Yakup Çartık’a, müziği ise Kudsi Ergüner'in imzasını taşıyor.

Bir yandan Hindistan’daki devrimci mücadeleyi anlatırken bir yandan da Benerci’nin kavganın içinde olmak isteğine karşın zorunlu olarak dışında kalmasının yarattığı dramı gözler önüne seren oyunda yer alan sanatçılarımız Celal Kadri Kınoğlu, Tansel Öngel, Kürşat Alnıaçık, Hülya Çelik, Yurdaer Okur.

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?” 2002 yılı Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Prodüksiyonu İDT, Yılın En Başarılı Yönetmeni “Mehmet Ulusoy”, Yılın En Başarılı Sahne Müziği “Kudsi Ergüner”, Yılın En Başarılı Sahne Tasarımcısı “Michel Launay” ödüllerini almış, büyük beğeni kazanmıştı.

Mehmet Ulusoy’un bu unutulmaz rejisini kaçıranlar yada tiyatroya yeni başlayanlar için “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?”Mart ayının 3. ve 4. gününde Üsküdar Tekel Sahnesi’nde oynamaya devam ediyor.


Cumhuriyet  29.02.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.