Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NEHAR TÜBLEK KARİKATÜR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliği ile bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Nehar Tüblek Karikatür Ödülleri, dün akşam Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Nehar Tüblek ve eşi İhsan Tüblek’in anıldığı törende yarışmanın birincilik ödülüne Burak Ergin, ikincilik ödülüne Kürşat Zaman, üçüncülük ödülüne Mehmet Selçuk ve Beşiktaş Belediyesi Onur Ödülü’ne Cemalettin Güzeloğlu layik görüldü.

Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda bu yılda Karikatürcüler Derneği Genç Çizerleri Özendirme Ödülleri verildi. 15 yaş altı ve 15-18 yaş grubunda birincilik ödülü Kaan Kuşçu’ya, ikincilk ödülü Nihat Engin Özyılmaz’a, üçüncülük ödülü ise Özgür Aygün’e verildi. 15 Yaş altında ise Zeynep Naz, Gülçin Çalışkan ve Çağla Gayretli ödüle layık görüldü.

6 Mart 1995’te aramızdan ayrılan, karikatür dünyamızın duayen sanatçılarından Nehar Tüblek adına düzenlenen yarışmanın bu yıl da seçici kurul tarafından belirlenen özel ödülleri de gecede sahiplerimi buldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ödülü’ne Musa Gümüş, Dünya Yayıncılık Ödülü’ne Sadık Pala, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Ödülüne Faruk Karaçay, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Ödülü’ne Özcan Çalışkan, Nehar Tüblek Ailesi Ödülü’ne Halit Kurtulmuş Aydoslu ve Karikatürcüler Derneği Ödülü’ne Engin Selçuk’un karikatürleri layık bulundu. Mansiyonlar ise Selim Tanrıseven, Asuman Küçükkantarcılar ve Sait Munzur’un çalışmalarına verildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Beşiktaş İlçe Eğitim Müdürü Necati Özçolak, Karikatürcüler Derneği Sekreteri Aziz Yavuzdoğan, Nehar Tüblek’in ailesi ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal gecede yaptığı konuşmada Nehar Tüblek ile dostluğuna değindi ve Beşiktaş'ta yaşamış sanatçıların, yaşadıkları sokaklarda rölyeflerinin yapılacağı yeni projesinden söz etti. Törende Nehar Tüblek'in torunu Burcu Vardal da bir konuşma yaptı.

Bu yıl konu kısıtlaması getirilmeyen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda birinci için 3.000 TL, ikincilik ödülü 2.500 TL, üçüncülük ödülü 1.800 TL ve 3’er adet mansiyon ödülü 1.000’er TL, Beşiktaş Belediyesi tarafından verilen Onur Ödülü için ise 1.500 TL para ödülü belirlenmişti.

Dereceye giren ve ödüle layık görülen eserler her yıl olduğu gibi bu yıl da bir katalogla ölümsüzleştirilecek.

Nehar Tüblek

1924 yılında Yugoslavya’nın Manastır kentinde dünyaya geldi. Daha sonra Türkiye’ye yerleşen Nehar Tüblek’in ilk karikatürü 1943 yılında Amcabey dergisinde yayımlandı. O günden vefat ettiği güne kadar kendini karikatüre adadı. Hafta, Yavrutürk, Yeni Mecmua Karikatür, Şaka, Amcabey, Akbaba, Dolmuş, Çarşaf dergileriyle Son Posta, Dünya, Akşam, Yeni Gazete, Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde devamlı olarak karikatür çizdi. Nehar Tüblek yurt içi ve yurt dışında yapılan Nehar Tüblek yurt içi ve yurt dışında yapılan uluslararası yarışmalarda da birçok ödül kazandı. İstanbul Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmalarda başarı ödülleri, İtalya, Tolentino ve Bordighea’da birincilik ve diğer ödüller, Kanada’da ve Yugoslavya’nın Üsküp kentinde de ödüller elde etti. Beygirname ve Paşaname adlı iki karikatür albümü bulunan Nehar Tüblek, son olarak Dünya Gazetesi’nde çalışmaktaydı. 6 Mart 1995 tarihinde gazetedeki çalışma masasının başında vefat etti.


SH  7.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.