Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALİ CABBAR’DAN KIRMIZI KORİDOR SERGİSİ

Yapı Kredi Kültür Merkezi, 10 Mart – 15 Nisan 2012 tarihleri arasında Ali Cabbar'ın son projesi Kırmızı Koridor sergisine ev sahipliği yapıyor.

Başak Şenova’nın küratörlüğünde hazırlanan Kırmızı Koridor sergisi, beden dilini kullanan, yüzleri görünmeyen figürler üzerinden günümüzün yaptırımlarını, güçlerini, değerlerini, umutlarını, yasaklarını ve inançlarını eleştirel bir yaklaşımla işliyor.

Ali Cabbar, sorgusuz kabullendiğimiz bu değerlerden yola çıkarak kimliksiz ikonalar üretiyor. Yaşamın ölümle olan ilişkisini grafik bir dil kullanımıyla gözler önüne seriyor. Ölümün meşru kılınmasını, kabullenilmesini, sorgulamadan sahiplendiğimiz bu değerlerin sömürülmesine bağlıyor. Sanatçının sembollerle bezeli bu ikonaları kimi zaman kan, kimi zaman bayrak, kimi zaman sınır, kimi zaman inanç üzerinden cümlelerini kuruyor.

İşlerin sıralandığı koridor, izleyiciyi ikonaları selamlayacağı bir geçit törenine davet ediyor. İzleyici hem bu törenin tanığı, hem de bir parçası haline getiren sergi tasarımı, bir yandan projenin kavramsal çerçevesini tamamlarken, bir yandan da Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin yapısal değişikliklerine atıfta bulunuyor.


Cumhuriyet  9.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.