Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'AYINTAP EVLERİNDE SAKLI SANATLAR'

Güney İlleri Gazeteciler Derneğinin hazırladığı ''Ayıntap Evlerinde Saklı Sanatlar'' projesi kapsamında, Antep evlerindeki duvar ve tavan resimleri tespit edilerek, tanıtılacak.
Proje Koordinatörü Ali Atalar yaptığı yazılı açıklamada, projenin ''Türkiye'de Sivil Toplumun Güçlendirilmesi: Sivil Topluma Bütüncül Yaklaşım ve Katılımcı Yerel Projeler'' hibe programı kapsamında hazırlandığını belirtti.
Atalar, Gaziantep'in modern görüntüsünün yanında 5000 yıllık tarihi kimliğe sahip bir şehir olduğunu, kentin yüzyıllar boyunca değişik medeniyetlere ev sahipliği yaptığını vurguladı.
Gaziantep'in daima ticaretin ve kültürün merkezi olduğunu, bu kültür merkezinin yegane değerlerinden birinin de kendine has mimari ve kültürel özellikler taşıyan ''Antep evleri'' olduğunu belirten Atalar, "Bu evler barındırdığı mimari ve kültürel özellikler dışında kültürler arası farklılıkları da bütüncül bir hale getirerek, dinler ve sosyokültürel özellikleri de bir arada tutarak, farklılıkları birer zenginlik ve sanat aracı haline getirmiştir.
Sanatsal ve mimari açıdan bakıldığında Antep evlerinin en önemli özellikleri ev içinde duvar ve tavana uygulanmış resimlerdir. Bu resimler, sanatsal değer taşımakla birlikte yerel bir kültür olarak korunmalıdır. Kültürel değerlere sahip çıkmak, onları korumak, tanıtmak ve yerel katılımcılık esasıyla gelecek nesillere aktarabilmek sosyal sorumluluk anlayışı içinde bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının görevidir" dedi


A.A  30.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.