Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRK BALESİ 60. YAŞINI KUTLUYOR

Türk Balesinin kuruluşunun 60. yılı kutlamaları kapsamında, Türk Balesinin Kurucusu Dame Ninette De Valois'in büstü açıldı, Anna Karenina balesinin prömiyeri yapıldı.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğündeki etkinlikte konuşan Genel Müdür Rengim Gökmen, Türk Balesinin 60. yılını kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, ''Türk Balesi, 60 yılda çok önemli başarılara imza attı ve önemli sanatçılar yetiştirdi. Daha nice 60 yıllarda Türk Balesini kutlamak dileğiyle'' dedi.
Konuşmanın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şenay Başer, Devlet sanatçıları Meriç Sümen Kanan, Evinç Hüsnü Sunal'ın katılımlarıyla büstün açılışı gerçekleştirildi.
Devlet sanatçısı Kanan da ''Dün bizlerin dans ettiği sahnede bugün gençleri, çocuklarımızı görmek gurur veriyor'' diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlar Kurulu toplantısının uzaması nedeniyle törene katılamayacağını bildiren bir mesaj gönderdi.
Açılışın ardından ''Anna Karenina'' balesinin prömiyeri yapıldı.


A.A  30.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.