Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇEVİRİ ODAKLI FELSEFE OKUMALARI ATÖLYESİ BAŞLIYOR

ÇEVBİR tarafından düzenlenen on hafta sürecek olan çeviri odaklı felsefe okumaları atölyesi bugün başlıyor.

Çevbir’in meslek içi eğitimleri kapsamında düzenlenen çeviri odaklı felsefe okumaları atölyesinin temel amacı, sosyal ve beşeri bilim metinlerinin, özelde felsefe metinlerinin çevirisinde karşılaşılan belli başlı güçlükleri görünür kılmak, bu güçlüklerin üstesinden gelmek için kullanılabilecek stratejileri incelemek. Bu doğrultuda, kavramların dilden dile nasıl aktarıldığının ve felsefe çevirilerinde farklı yaklaşımların yanı sıra, ağırlıklı olarak 19. ve 20. yy felsefeleri ve felsefecileri üzerinde durulacak.

Mehmet Onur Doğan, Doç.Dr. Nami Başer, Bahadır Turan, Savaş Kılıç, Bülent Doğan Dr. Özgür Öğütcen moderatörlüğündeki atölyelerin konu başlıkları; “Felsefe Çevirilerinde Farklı Yaklaşımlar”, “Felsefe Dili Nasıl Oluşur? Felsefi Kavramlar Dilden Dile Nasıl Aktarılır?” ,“Marx”, “Frankfurt Okulu”, “Heidegger: Varlık ve Zaman”, “Foucault“, “Farklılık Felsefesi”, “Türkçe Freud Çevirilerindeki Hoşnutsuzluklar” ,“Lacan”ve “Postmodernizm Eleştirileri”.

Cumartesi günleri Otonom Kafe’de 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek atölye çalışmalarına katılım için ileri seviyede İngilizce bilme şartı aranmakta olup felsefeyle ilgili bir önformasyon gerekmemektedir.

Tel: 0212 244 87 09


AA  17.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.