Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

6. ULUSLARARASI KUKLA GÜNLERİ SONA ERİYOR

İzmir'de düzenlenen 6. Uluslararası Kukla Günleri bu hafta sona erecek.

İzmir'de 16 ülkeden 30 kukla tiyatrosunun 3 Mart'tan bu yana kentteki 35 farklı mekanda 132 gösteri sergilediği 6. Uluslararası İzmir Kukla Günleri, 25 Mart Pazar günü, Fransız Kültür Merkezi'nde en beğenilen oyunlar arasında yer alan Arjantin İtalya ortaklığıyla kurulan Campagnia Dromosofista'nın ''Küçük Aşk Öyküleri'' ile sona erecek. Aşk ve insan ilişkileri üzerine ilginç bir çalışma olan sözsüz oyun ''Küçük Aşk Öyküleri'' festivali izleyenler tarafından tüm gösterimlerinde yoğun ilgiyle karşılandı.

İZDSO'nun konuğu Stefan Milenkovich

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu hafta müzisyen kimliği kadar, uluslararası etkinliklerde gönüllü olarak yer almasıyla tanınan keman sanatçısı ve ''iyi niyet elçisi'' Stefan Milenkovich'i ağırlayacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yarın akşam verilecek konseri, İZDSO'nun müzik direktörü şef İbrahim Yazıcı yönetecek.

Henüz 10 yaşındayken ABD Başkanı Ronald Reagan'ın huzurunda çalması için davet edilen, tüm dünyanın izlediği bu şovdan sonra SSCB Başkanı Mikhail Gorbachov'un ve Papa II. John Paul'ün huzurunda keman çalan, uluslararası barışın korunması için çeşitli aktivitelere katılan Milenkovich, konserde İZDSO eşliğinde Ahmed Adnan Saygun'un Ayin Raksı, Niccolo Paganini'nin 2 numaralı keman konçertosunu ve Çaykovski'nin 5 nolu senfonisini yorumlayacak.

''Bir Yaz Gecesi Rüyası'' balesi

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta ''Bir Yaz Gecesi Rüyası'' balesi ile ''Turandot'' operasını izleyicisiyle buluşturacak. Shakespeare'in eserinden Mendelssohn tarafından yazılan iki perdelik baleyi İzmir'de Mehmet Balkan sahneye koyuyor.

Dekorları Tayfun Çebi, kostümleri Sevda Aksakoğlu tarafından hazırlanan eser, Sabancı Kültür Sarayı'nda 24 Mart Cumartesi, 27 Mart Salı ve 29 Mart Perşembe akşamları perdelerini açacak.

Puccini'nin ''Turandot'' operası ise 31 Mart Cumartesi ve 2 Nisan Pazartesi akşamları, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yeniden izleyici karşısında olacak.

Puccini'nin 1924 yılında ölmeden önce yazdığı, ancak son iki sahnesi Franco Alfano tarafından tamamlanan ''Turandot'' operasında, şiddete maruz kalan babaannesinin hatıraları nedeniyle kendini yalnızlığa mahkum eden, kendisiyle evlenmek isteyen prensleri ise üç sorudan oluşan bir sınava tabi tutan ve başarısız olanları ölüme yollayan Çin Prensesi ''Turandot'' ile azmi, zekası ve aşkıyla Turandot'un kalbindeki buzları eritmeye çalışan Tatar Prensi Calaf'ın öyküsü anlatılıyor. Turandot'u İzmir'de Aytaç Manizade sahneye koydu.

İZDT

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta 4 salonda tiyatroseverler için perdelerini açacak.

İZDT'nin Konak Sahnesi'nde 25 Mart Pazar günü dışında ''Satıcının Ölümü'' adlı oyun sahnelenecek.

Arthur Miller'in yazdığı, Barış Eren'in yönettiği ''Satıcının Ölümü'', 1929 ekonomi krizinin Amerikan toplumu üzerindeki yıkıcı etkisini anlatıyor.

Konak Sahnesi'nde 25 Mart Pazar günü ise ''Edi'nin Annesi Nerede?'' isimli çocuk oyunu izlenebilecek.

Konak Melek Ökte Sahnesi'nde ise prömiyeri geçen hafta yapılan 'Don Kişot'un Maceraları'' hafta boyunca izleyiciyle buluşacak. Hans Ostarek'in yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği oyunda, Cervantes'in ölümsüz karakteri Don Kişot'un efsaneleşmiş maceraları, onu kaybettikten sonra değerini anlayan dostları tarafından anlatılıyor.

Tiyatroseverler, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde ''Halktan Biri'' adlı oyunu izleyebilecekler.

Sam Bobrick'in yazdığı, Metin Oyman'ın yönettiği oyunda, hayatından ve ülkesinin gidişatından mutsuz olan, bu mutsuzluğunu da ABD başkanlarına yazdığı sayısız mektupta dile getiren Travis Pine'ın, CIA ajanlarının evine yaptığı ziyaretle değişen hayatı anlatılıyor.

Karşıyaka Oda Tiyatrosu ise 27 Mart Salı ve 28 Mart Çarşamba akşamları ''Yerin Altında'' adlı oyuna evsahipliği yapacak. İki perdelik oyunda, fantastik bir konu, trajikomik bin anlatımla ele alınıyor. Oyun, ''Dünyayı tehdit eden felaket senaryoları gerçekleşse, günümüz Türkiye'sinde neler olurdu?'' sorusuna eğlenceli bir anlatımla yanıt arıyor.

Sergiler, etkinlikler

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi, Emine Bıyıklı'nın ''Bir Yitik Zaman'' adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatseverler, bugünden itibaren Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde ''Kadın Konulu Karikatürler'' karma sergisini gezebilecekler.

Konak Belediyesi Alsancak Kültür Sanat Merkezi'nde ise bu akşam ''İyi Sihirler'' adlı illüzyon gösterisi meraklılarıyla buluşacak.

Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda bu akşam, İZDOB'un başarılı tenoru Aydın Uştuk, Orkestra Allegra eşliğinde konser verecek.

Sevilen grup Duman ise yarın akşam Ooze Venue'de sahne alacak.


AA  22.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.