Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GENÇLER, 1. PİYANO YARIŞMASI’NDA YETENEKLERİNİ SERGİLEYECEK

Türkiye ve yurtdışından gençler, 1. Piyano Yarışması'nda yeteneklerini sergileyecek. Jürisinde usta piyanistlerin de yer aldığı organizasyon, 9-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Demet Akkılıç ile öğretim üyeleri Yrd. Doç. Menekşe Akar, Yrd.Doç.Öznur Orbay, Yrd.Doç. Sibel Özgün, düzenledikleri basın toplantısında, 1. Piyano Yarışması'na ilişkin bilgi verdi. Toplantıda, yarışma için özel beste yapan Turgay Erdener de hazır bulundu.

Akkılıç, Türk sanat tarihinin gelişimine önemli katkılar sağlayan Türkiye'nin ilk konservatuvarında yapılacak 1. Ulusal Piyano Yarışması'nın gelenekselleşmesini amaçladıklarını söyledi. Genç piyanistlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra ilerideki meslek kariyerlerine sağlam bir temel oluşturacak bir yarışma hedeflediklerini anlatan Akkılıç, yarışmada Türkiye ve yurt dışından 23 gencin yer alacağını ifade etti.

Yarışmanın 9 Nisan'daki ilk elemesinin ardından 10 Nisan'da ikinci elemesinin yapılacağını belirten Akkılıç, ikinci eleme ve final yarışmasının halka açık olarak yapılacağını, finalde orkestra eşiğinde konçerto performansının gerçekleştirileceğini kaydetti. Akkılıç, final yarışmasının TRT-Avaz kanalından canlı olarak yayınlanacağını bildirdi.

Yarışmaya özel beste

Tanınmış bestecilerden Turgay Erdener'in özel bir beste yaptığı yarışmada, gençler, ''Cebeci Monologları'' adlı besteyi zorunlu yarışma parçası olarak seslendirecek.

1. Piyano Yarışması'nda ilk seslendirilişi yapılacak olan yapıt, Atatürk tarafından kurulan, 1 Kasım 1936 tarihinde eğitim ve öğretime başlayan Cumhuriyet döneminin ilk konservatuvarına gönderme yapıyor. Cebeci'de uzun yıllar eğitim veren konservatuvarı notalarla anlatan eseri en iyi yorumlayan yarışmacıya bin lira para ödülü verilecek.

Jürisinde İdil Biret, Verda Erman, Ayşegül Sarıca, Semra Kartal, Binnur Ekber, Özgür Aydın ve Muhiddin Dürrüoğlu'nun bulunduğu yarışmanın birincisine 4 bin lira para ödülü ile Yamaha B1 model duvar piyanosu, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verilecek.

Yarışma, 14 Nisan'da sona erecek.


AA  23.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.