Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SİMYACININ KALEMİ YAPILDI

İtalyan lüks kalem markası Montegrappa, özel seri kalemlerinde, dünyanın en çok satan kitapları arasına giren ''Simyacı'' romanına da yer verdi. ''Yaşayan bir yazara ait en çok tercüme edilen kitap'' olarak Guinness rekorlar kitabına giren ''Simyacı''ya ithafen tasarlanan kalemler, 3 bin ile 70 bin Avro arasında satılacak.

Montegrappa Üst Yöneticisi (CEO) Giuseppe Aquila, Paulo Coelho'nun talihinin peşinden giden çoban Santiago'nun hikayesini anlattığı ilham dolu romanının kalpleri yoklamayı ve kişisel hazineyi bulmayı hatırlattığını, ''Simyacı Kalemi''nin de mürekkebi boş sayfaya akarken benzer bir mesajı taşıyacak şekilde tasarlandığını söyledi.

''Simyacı''nın ruhunu bir kaleme kondurmak için Montegrappa'nın hikayede gizli binlerce sembolü kuşatacak bir form oluşturduğunu kaydeden Aquila, ''Fiziksel olarak Simyacı Kalemi, simyanın 7 metalini bünyesinde taşıyor. Cıva, kimyasal sembolüyle kalemin üzerinde. Kalemi cebe iliştiren kol, bir haritacının çizim pusulası gibi açılıyor. Temsil ettiği kitap gibi kalemin sahipleri de kullandıkça binlerce başka yönünü keşfedecekler sürekli'' dedi.

Aquila, kalemin rolünün günümüzde değiştiğini belirterek, ''Kalem günümüzde bir ihtiyaç değil, bir lüks unsuru oldu'' dedi.

Kalemin statü sembolü ve koleksiyon parçası olmak gibi özelliklerinin de bulunduğunu ifade eden Aquila, kalemde el işçiliği ve tasarımın büyük önem taşıdığını bildirdi. Aquila, dünyanın birçok yerinde koleksiyoncular tarafından takip edildiklerini kaydetti.

''Simyacı'' kitabının yayıncılık tarihinin en çok satan kitapları arasına girdiğini vurgulayan Aquila, şunları söyledi:
''Bu kalem için 2 yıllık bir araştırma süreci geçirdik. Kalemin her milimetre karesinin bir anlamı var. Fiyatları yaklaşık 3 bin ile 70 bin avro. Daha önce Atatürk'e ithafen de 20 kalemlik bir koleksiyon üretmiştik. Simyacı kalem yapılırken, mücevher üretim teknikleri kullanıldı.''

71 ADEDİ ALTINDAN İMAL EDİLDİ

İnsanların, kalemleri kullandıkça başka yönler keşfedeceğini belirten Aquila, şöyle konuştu:
''Eser, 'Yaşayan bir yazara ait en çok tercüme edilen kitap' olarak Guinness rekorlar kitabına girdi. Simyacı kalemi, kitabın ilk baskısının 1987'de olması nedeniyle 1987 adet dolma kalem olarak üretildi. Çevrildiği 71 dili temsil edecek şekilde 71 adedi altından imal edildi. İlk baskısındaki nüsha sayısını temsilen 900 adeti kalem plastik ve sterlin gümüşünden tasarlandı. 1000 kalemde yarı saydam mine unsurlar da içerecek şekilde bütünüyle sterlin gümüşünden imal edildi. 16 kalem, elmas süslü olarak altından yapıldı. Bu değerli taşlar bilgenin zenginliklerini temsil edecek. Türkiye'de 3 yıldır Rotap Saatçilik tarafından temsil ediliyoruz. Limitli üretime ilgi büyük. Sylvester Stallone aynı zamanda şirket ortağı ve marka yüzümüz.''

Yazar Paulo Coelho'nun, ''Simyacı Kalemi'' ile ilgili olarak, ''Bir yazar olarak, kalemin muazzam gücünü biliyorum. Kalem ve yazılı kelime sayesinde düşüncelerime hayat verip yüz milyonlarca insana ulaştırabiliyorum. Simyacılar kimyanın, metalurjinin ve biyolojinin öncüleriydi. Montegrappa da kalemlerin simyacısı. Yüzyıllık tarihinde dünyanın en güzel yazı araçlarını şekillendirdi. Şundan eminim ki 'Simyacı Kalemi' yazı araçları tarihinden bir kilometre taşı olacak'' ifadelerini kullandığı belirtildi.


AA  24.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.