Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

USTALARA SAYGI’DA GENCAY GÜRÜN

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" toplantıları, Dünya Tiyatrolar Günü’nü bir gün öncesinde, tiyatro sanatçısı Gencay Gürün için yapılacak.

Sanat yönetmeni, rejisör, dramaturg, uyarlamacı ve çevirmen kimlikleriyle sayısız katkıda bulunan Gencay Gürün için hazırlanan etkinlik, 26 Mart Pazartesi akşamı Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Diplomat olan eşiyle birlikte yurtdışında geçirdiği yılların ardından ülkemize dönerek önce Devlet Tiyatrosu Genel Sekreterliği ve Baş Dramaturgluğu, daha sonra da İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevlerinde bulunan, 1995’ten beri de çalışmalarını kendi kurduğu Tiyatro İstanbul’da sürdüren Gencay Gürün için hazırlanan gece, günümüz tiyatrosunun ünlü isimlerinin katılımıyla Dünya Tiyatrolar Günü kutlamasına dönüşecek.

Cem Davran’ın sunuculuğunu üstlendiği gecede, Atilla Dorsay, Cihan Ünal, Engin Uludağ, Hakan Altıner, Hülya Koçyiğit, İlter Türkmen, İmren Aykut, Nedim Saban, Nedret Güvenç, Nurseli İdiz, Ruhat Mengi, Selahattin Beyazıt, Ülkü Erakalın ve Zihni Göktay konuşmacı olarak katılacaklar. Dünden bugüne Gencay Gürün’ün yaşamından karelerle hazırlanan bir dia gösterisiyle de seyircilere özetlenecek.


SH  26.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.