Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

8. KISA FİLM FESTİVALİ SONUÇLANDI

Akbank 8. Kısa Film Festivali'nin yarışma bölümüne başvuran 372 film arasında yapılan değerlendirme sonucunda, "En İyi Kurmaca Film Ödülü"nü "Sessiz" ile L. Rezan Yeşilbaş, "En İyi Belgesel Ödülü"nü ise "Ben Geldim Gidiyorum" ile Metin Akdemir kazandı.

Serhat Karaaslan “Musa” ve Orhan İnce ”Ali Ata Bak” filmleriyle “Kurmaca Mansiyon”; Okan Avcı ise “Kadim” filmi ile “Belgesel Mansiyon” ödülünün sahibi oldu.

Festivalin ödül töreni ve kapanış partisi, dün akşam Doğa Rutkay’ın sunuculuğunda Akbank Sanat’ta gerçekleşti.

Törende festivalin “Kısadan Uzuna” bölümünün konuğu yönetmen Ümit Ünal’a ve “Belgesel Sinema” bölümünün konuğu Can Dündar’a ve “Deneyimler” bölümünün konuğu Almanyalı genç görüntü yönetmeni Sebastian Wiegärtner’a teşekkür plaketleri verildi. Ödül töreninin sonrası “En İyi Kurmaca” ve “En İyi Belgesel” filmlerinin özel gösterimi yapıldı.

Bu yıl 19-29 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank 8. Kısa Film Festivali, 10 gün boyunca sinemaseverlere yine dopdolu bir program sundu. 20 ülkeden 110 film, 40 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 21 konuğun yer aldığı Festival, farklı renkler, coğrafyalar, kültürler ve düşünceleri izleyiciyle buluşturdu.

Akbank 8. Kısa Film Festivali jürisi, her yıl olduğu gibi bu yılda üç farklı kategoriden oluştu. Eserler, Belgesel Yönetmeni Emel Çelebi, Kurgucu Bora Gökşingöl ve Yönetmen Selim Evci’den oluşan ön eleme jüri kurulu tarafından değerlendirildi.

Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu bu yıl; Yapımcı Zeynep Özbatur, Oyuncu Uğur Polat, Sinema Yazarı Cüneyt Cebenoyan, Yönetmen Seren Yüce ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyordu. Festival’in “En İyi Kurmaca Film” ödülünü L. Rezan Yeşilbaş “Sessiz” ile kazandı.

Yazar Yekta Kopan, Belgesel Yönetmeni Ethem Özgüven ve Aysim Türkmen, Gazeteci ve Sinema Yazarı Burçak Evren, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrası Festival’in “En İyi Belgesel” ödülünü “Ben Geldim Gidiyorum” ile Metin Akdemir kazandı.

“En İyi Kurmaca Film” ödülünü kazanan L. Rezan Yeşilbaş ve “En İyi Belgesel Film” ödülünü alan Metin Akdemir 8.000 TL ile ödüllendirildi.


SH  30.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.