Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

OSMANLI ESERLERİ VE DEĞERLİ TABLOLAR MÜZAYEDESİ

Artam Antik A.Ş. müzayede evinin 8 Nisan 2012 Pazar günü Swissotel the Bosphorus'da gerçekleştireceği 272. müzayedesinde koleksiyoner ve sanatseverleri heyecanlandıracak birbirinden değerli tablolar ve antikalar satışa sunuluyor.

Türk resim sanatının en değerli imzalarının yer aldığı müzayedede sergilenen eserler sanatseverlere bir müze ortamı sağlıyor. Usta ressam Nazmi Ziya’nın farklı dönemlerinden 7 tablosu ilk kez müzayedede satışa sunulacak. Ziya’nın “Bülbül Deresi” konulu peyzaj eseri 400,000 TL ile müzayedeye çıkarken Sami Yetik’in müzelik bir çalışması “Kartopu Çiçekleri” konulu natürmort çalışması da 400.000 TL açılış fiyatı ile satışa sunuluyor. Müzayedede ayrıca Halil Paşa imzalı bir “İstanbul Peyzajı”, Şevket Dağ’dan “Ayasofya”, İbrahim Çallı’nın en çok aranılan “Manolyalar”ı, Hikmet Onat’ın “Tekneler” konulu eseri de koleksiyonluk tablolar arasında geliyor. Feyhaman Duran, Namık İsmail, Naci Kalmukoğlu ve Cemal Tollu gibi birçok önemli sanatçının tabloları da sanatseverlerin beğenisine sunulacak değerli eserler arasında.

Osmanlı eserleri

8 Nisan Pazar günü saat 14:00de gerçekleşecek Artam Antik A.Ş. müzayesinde Edirnekari katî işçiliği ile yapılmış II. Mahmut tuğra da bulunuyor. Müzayedede ayrıca Kazasker Mustafa İzzet, Hasan Rıza, Mahmut Celalettin, Bakkal Arif gibi önde gelen hattatlarımızın Hilye-i Şerife, Hat levhaları ve Kuranı Kerim’ler de yer alıyor.. Kazasker Mustafa İzzet ketebeli Hilye-i Şerife 100.000 TL açılış rakamı ile satışa sunuluyor.

“Oryantalist” sanatçılara ait eserler

Son yıllarda sanat piyasasının yükselen değeri olan “Oryantalist” sanatçılara ait başyapıt eserler de bu müzayedede satışa sunuluyor. İstanbul’u belgesel niteliğinde resimleyen Copello, Leonardo De Mango, Fabius Brest ve birçok Avrupalı sanatçının eserleri sergileniyor.

Koleksiyoncuları heyecanlandıracak nadir rastlanan eserlerin başında pırlantalı Fransız liyakat nişanı, Osmanlı pazarı için özel olarak üretilmiş mineli altın cep saatleri, mücevherler, kılıçlar ve mobilyalar geliyor.

Aşurelik, gece sürahisi, leğen ibrik ve tatlı takımlarından oluşan tuğralı gümüşler, Yıldız porselen fabrikasının ilk dönem üretimlerinden oluşan porselen koleksiyonu, Tophane işçiliğinin aykırı örnekleri Osmanlı pazarı için özel yapım birçok eser 8 Nisan’da satışa sunulacak eserler arasında yer alıyor.

Toplam 250 eserin satışa sunulacağı müzayedeyi Artam Antik A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Turgay Artam yönetecek. Keyif alınacak çok değerli eserlerin bir araya geldiğini söyleyen Artam, bu seçkiyi yakından görmenin bile bir kazanç olduğunu hatırlatarak sanatseverlere kaçırılmaması gereken bir müzayede hazırladıklarını belirtiyor.

Satışa sunulan eserler 26 Mart 2012 tarihinden itibaren Antik A.Ş.’nin Maçka’da bulunan ana binası Antik Palace’da görülebilir.

www.antikas.com


SH  4.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.