Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KİTABIN EGE YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Yaklaşık 350 yayınevinin katılımıyla düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı'nda 9 gün süresince söyleşi, panel, dinletiler , dans gösterileriyle 120 etkinlik gerçekleştirilecek.

Bu sene on yedincisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı 14-22 Nisan 2012 tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek olan fuar dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri, dans gösterisi ve çocuk etkinlikleriyle 120 etkinlik gerçekleştirilecek.

Fuarın Onur Konuğu Yaşar Aksoy

1947 yılında İzmir Karşıyaka’da doğan gazeteci yazar Yaşar Aksoy, 17. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu. İzmir ve Çeşme başta olmak üzere Ege kültür tarihine yaptığı araştırmalarla önemli katkılarda bulundu.

Yaşar Aksoy fuar süresince çeşitli etkinliklerde konuşmacı olarak İzmir Kitap Fuarı’nda olacak.

Sabahattin Ali “Bir Fotoğraf Camı Sergisi”

17. İzmir Kitap Fuarı ‘nda yer alacak Sabahattin Ali “Bir Fotoğraf Camı Sergisi”nde, 41 yıllık kısa yaşamına çok sayıda eser ve tercüme sığdıran, Türkiye’nin farklı yerlerinde öğretmenlik yaparken öğrencileri üzerinde derin izler bırakan, Ankara’da Devlet Konservatuvarı’nın kuruluşunda ve ilk öğrencilerinin yetişmesinde büyük emeği olan Sabahattin Ali’nin en büyük tutkularından biri olan fotoğrafları sergileniyor. Sabahattin Ali’nin yaşamöyküsünün fotoğraflarla anlatıldığı sergi, yazarın ailesi, çocukluğu, gençliği, Almanya’da yaşadığı yıllar, öğretmenlik, askerlik, evlilik ve babalık dönemleri gibi başlıklı bölümlerden oluşuyor. 15 Nisan Pazar günü Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali ve sergi küratörü Sevengül Sönmez’in katılımıyla gerçekleşecek olan sergi söyleşisi düzenlenecek. Söyleşide izleyicilerin de katılımıyla, sergi ve yazarın edebiyatçı kişiliği konuşulacak.

“Çizgilerle Erdal İnönü Karikatür Sergisi”

Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı tarafından gerçekleştirilen karikatür sergisinde Bedri Koraman, Tan Oral, Erdoğan Başol, Nehar Tüblek, Can Kıraç gibi değerli karikatüristlerin kaleminden Erdal İnönü çizimleri sergilenecek.

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Hollanda yıl boyunca süren etkinlikler kapsamında İzmir Kitap Fuarı’na da katılıyor. Fuarda Hollanda kültürüne ait kitapların yer alacağı kitapların yanı sıra bir de dans gösterisi gerçekleştirilecek. Geleneksel folklorüne ait dansları sergileyecek Palonia dans grubu 20 Nisan Cuma günü İzmir Kitap Fuarı’nda olacak.

Girişin ücretsiz olduğu 17. İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, kapanış günü 22 Nisan 2012 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


SH  4.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.