Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İKSV SALON’DA ÜÇ KONSER

Salon, Nisan ayına üç konserle giriyor. My Brightest Diamond, Xiu Xiu ve Aaron Parks Trio konserleri farklı müzik türleriyle İstanbul'da ağırlanacak.

Sahnesinde başarılı müzisyenleri ağırlamaya devam eden Salon, 6 Nisan Cuma günü (bu akşam) saat 22.30’da, besteci Shara Worden'ın opera ve kabare öğeleri içeren, indie-rock’ı teatral ve kendine has tarzıyla bir araya getiren projesi My Brightest Diamond’ı ağırlayacak.

Akordeon şampiyonu bir babanın ve klasik org virtüözü bir annenin kızı olarak dünyaya gelen Worden, Kuzey Teksas Üniversitesi’nde aldığı opera eğitimi sırasında ilk bestelerini yaptı.

My Brightest Diamond, 2006 yılında rock öğeleri ağırlıklı Bring Me The Workhorse, 2008'de ise yaylı dörtlüsünün eşlik ettiği şarkılardan oluşan A Thousand Shark's Teeth albümlerini yayımladı. Son olarak 2011'de All Things Will Unwind isimli albümü çıkardı. Worden, bu albümüne “The American Songbook Series” programının müzik projesi olarak başladı. Worden ayrıca, şarkılarında İngiliz müzik grubu Antony and the Johnsons ve Amerikalı besteci Nina Nastasia’dan esinlenmesiyle de tanınıyor.

Art-pop müziğin iddialı grubu Xiu Xiu

Amerikalı avant-garde pop grubu Xiu Xiu müzikseverlerle 7 Nisan Cumartesi gecesi saat 22.30’da Salon sahnesinde buluşacak. Xiu Xiu, 2000 yılında Jamie Stewart'ın solo projesi olarak başladı. Stewart, 2002'de yayımlanan Knife Play adlı ilk albümü Lauren Andrews ile kaydetti. 2003-2009 yılları arasında yayımlanan albüm ve EP'leri ise Caralee Mcelroy ile hazırladı. 2009 yılında Mcelroy'un ayrılmasından sonra Xiu Xiu'ya Angela Seo katıldı. Dear God, I Hate Myself adlı son albümleri ise 2010'da Bella Union etiketiyle yayımlandı. Xiu Xiu, Jamie Stewart, Marc Riordan, Bettina Escauriza ve Devin Ray Hoff gibi müzisyenlerinden oluşuyor.

Caz müziğin başarılı müzisyenlerinden Aaron Parks Trio

Nisan ayında da caz konserlerine kaldığı yerden devam eden Salon, 10 Nisan Salı akşamı saat 21.30’da Amerikalı caz piyanisti Aaron Parks ve ekibini Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında konuk edecek. Genç yaşta günümüzün en büyük trompet virtüözlerinden Terence Blanchard ile çalışma fırsatı bulan Aaron Parks, Terence Blanchard Quintet'in Grammy ödüllü A Tale of God's Will (A Requiem for Katrina) adlı albümüne imza attı. Bunun yanı sira Parks, Joshua Redman ve Kurt Rosenwinkel gibi isimlerle turnelerde bulundu. Invincible Cinema adını taşıyan ilk albümünü 2008 yılında yayımladı. Bu konserde, Parks’a basgitarda Klaus Norgaard ve davulda Craig Weinrib eşlik edecek.

www.saloniksv.com


SH  6.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.