Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TEMÜR KÖRAN ‘SEYİR’ RESİM SERGİSİ

Çağdaş Türk figür resminin yaşayan önemli temsilcilerinden Temür Köran'ın on sekizinci kişisel sergisi "Seyir", Evin Sanat Galerisi'nde açıldı.

Evin Galeri, Temür Köran'ın sergisini katalogda şu sözlerle tanıtıyor;

"Bir seyir halini aktarmanın sayısız ihtimali barındırdığını varsayarsak onun birçok katmandan oluştuğunu da biliriz. Tıpkı Temür Köran’ın yeni sergisinde olduğu gibi karşımıza gücünü figürlerinden alan ve onların tekil – çoğul ilişkisi üzerine ilerleyen işlerle yolumuz kesişir. Bu buluşmanın ekseninde hareketli figür vardır ancak onun varlığını soyut mekândaki geometrik renk planları görünür kılar. “Seyir”de birbirine sarılarak güç alan iki figüre denk geldiğimiz gibi kendi içlerine dönen kalabalıklara da rast geliriz. Katmanlar arasındaki bu kesişmelerse gerek çizgisel gerekse formların ürettiği çoğalma üstüne kuruludur. Köran’ın sınır tanımayan renk paleti bu çoklu anlatımın zaman-mekân ilişkisini de ters yüz ederek yeni bir form oluşturur.

Sanatçının referansları sanat tarihidir ve kendi gerçekliğini ortaya koyan karakteristik bir Temür Köran formudur. Zira tutkuyla imgelerini kuran sanatçının her bir işi kendi varoluşunu dayatır ve gücü de eklektik yapısından gelir. Çoğalma üstüne kurulu bu biçimin sihriyse Temür Köran’ın sadeleşme seyrini marifetle sergilemesinde gizlidir."

Açtığı her sergiyle ses getiren Temür Köran'ın “Seyir” Sergisi, 28 Nisan'a dek Evin Sanat Galerisi’nde görülebilir.

www.evin-art.com


SH  6.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.