Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MONA ASUKA OTT SABANCI MÜZESİ’NDE

Festivaller piyanisti Mona Asuka Ott, İstanbul Resitalleri kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Ay ışığı aurası ve zarif piyanizmi ile klasik müzik festivallerinin baş davetlisi olan Ott, 12 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00'de Sakıp Sabancı Müzesi'ne konuk oluyor.

Çok genç yaşlarından itibaren müziğin içinde olan Mona Asuka Ott, 4 yaşında Munich Royal Residence'ta yapılan bir klasik müzik festivaline davet edildi. 11 yaşında Münchner Rundfunkorchester eşliğinde Marcello Viotti ile Ravel’in Ma Mère L'oye adlı eserinin seslendirilmesinde düetist olarak yer aldı.

Festivaller ve ödüller

Genç sanatçı, Grotrian Steinweg, Cortemilia ve Pinnerolo yarışmalarında ödüller kazandı. Hırvatistan, Osijek Uluslararası Piyano Festivalinde hem Birincilik hem Özel Ödül aldı. Japonya'da yapılan Hamamatsu Uluslararası piyano yarışmasının en genç finalisti oldu. 'Bad Kissingen' Piyano Olimpiyatlarında 'İzleycilerin Tercihi' ödülünü aldı.

Mona Asuka Ott, Avrupa'daki yaygın resital ve konserlerinin yanısıra Japonya'da da sayısız konser ve resitaller veriyor.

Klavier-Festival Ruhr, La Roque d'Anthéron, Mecklenburg Vorpommern, Kissinger Sommer, Braunschweig Classix festivallerindeki performansları son derece kayda değer olan Mona Ott, Tokyo’s Nikkei Hall'da da sahne alıyor. Vienna Konzerthaus konserleri , Next Generation III Festival, Dortmund resitalleri ile yeni piyanistler fırtınasında önemli bir payı var.

Ruhr 'Klavier Festival'de 2008 yılında verdiği resital basında büyük övgülerle karşılanınca performansın canlı kaydı CD haline getirildi. 2010 yılı Hong Kong Philharmonic Orchestra / Edo de Waart ile yaptığı bir turne ve Südwestdeutsche Philharmonie Konstanz ile gerçekleşen Japonya turu Mona Asuka Ott'u zirveye çıkardı.

2011'in kayda değer adımlarını ise Ingolstadt'da Peter Sadlo ile performansı, Mozarteum Orchestra Salzburg ile Japonya turnesi, Nagoya Philharmonic ve Münchner Symphoniker ile konserleri oluşturuyor.

'Rembrandt ve Çağdaşları' sergisini de izleme fırsatı

Bu resitalin konukları için 'Rembrandt ve Çağdaşları' Hollanda Sanatının Altın Çağı Sergisi saat 18:00-19:30 arası özel olarak açık tutulacak ve konuklar bu tarihi sergiyi ayrı bir bilet gerekmeksizin izleyebilecekler.

Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşecek resital 12 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00'de izlenebilir.

www.istanbulresitalleri.com


SH  6.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.