Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BREZİLYA’YA TÜRKİYE SANATI ÇIKARMASI

Brezilya’nın Sao Paolo şehrinde bugün başlayacak İstanbul Agora adlı festival, müzikten dansa ve görsel sanatlara dair pek çok Türk sanatçıyı ve eserlerini konuk edecek. İlhan Erşahin ile Talita Miranda’nın küratörlüğünde gerçekleştirilecek ve iki hafta sürecek festival Aynur Doğan, Yasemin Mori, İlhan Erşahin ‘İstanbul Sessions’ ve Baba Zula konserlerinin yanı sıra çeşitli dans workshop’larına ve Ara Güler sergisine ev sahipliği yapacak. Ara Güler’in İstanbul fotoğraflarından oluşan sergi bugünden itibaren SESC Pompeia’da görülebilecek.

Festivalin öne çıkan bir diğer programı ise Türkiye’den beş güncel sanatçının katılacağı ‘Hoje Istanbul’ (Istanbul Bugün) adlı bir güncel sanat sergisi. Ahmet Öğüt, Hüseyin Bahri Alptekin, Camila Rocha, Işıl Eğrikavuk ve Can Altay’ın video ve enstalasyonlarından oluşan sergi Lina Bo Bardi tarafından yeniden tasarlanan eski bir fabrika binasında yer alacak. Geçen yıl İstanbul Bienali’nde de sergilenen, Öğüt’ün sanatçı Gonzalez-Torres’e atfen yaptığı ve 1 TL ve 2 Euro’luk madeni paraları yan yana yerleştirdiği ‘Mükemmel Aşıklar’ adlı enstalasyon sergilenen işlerden biri. Üç yıl önce hayata veda eden çağdaş sanatın önemli ismi Hüseyin Bahri Alptekin ise Türkiye, Kosova, Hindistan ve Brezilya’da çektiği görüntülerden oluşturduğu ‘INCIDENT-S IPANEMA’ adlı filmle sergiye katılan isimlerden. Aslen Brezilyalı olan fakat uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Camila Rocha ise Yedikule adlı videosuyla sergiye katılıyor.

Sanatçı Işıl Eğrikavuk 1980 yılında kaçırılarak bir kütüphaneye kapatılan ve iki yıl boyunca burada araştırma yapmaya zorlanan 12 kişinin hikâyesini anlattığı ‘Karanlık Kütüphane’ adlı kurgu videosuyla sergide yer alacak. Can Altay, ‘İstanbul’un Köpekleri’ adlı enstalasyonu ile sergiye katılıyor. Festivalde Erkan Oğur, DJ Barış K ile Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı’nın Sek Sek adlı tiyatro projesi de yer alıyor.


Radikal  11.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.