Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BUGÜN ‘DÜNYA SANAT GÜNÜ’

15 Nisan yani bugün, bundan böyle Dünya Sanat Günü olarak kutlanacak.

Bu yıl ilk kez kutlayacağımız günün mimarı ise Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam. Baykam, geçen yıl Meksika’da gerçekleşen Uluslararası Sanat Birliği (International Associations of Art) Genel Kurul Toplantısı’na katılmış ve Türkiye’yi temsilen yaptığı öneri sonucu, Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü (World Art Day) olarak saptanması, oybirliği ile kabul edilmişti. Dünya Sanat Günü kutlamaları, saat 12.00’de Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Bedri Baykam’ın yapacağı konuşmalarla başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından, Onur Ödül almak üzere ressam Adnan Çoker ve Komet sahneye davet edilecek.

Saat 14.45’te Tango to İstanbul dans gösterisini, 17.00’deki Bulutsuzluk Özlemi ve 19.15’teki Golden Horn Brass Quintet konserleri takip edecek. Gün boyu pantomim, canlı heykel ve modern dans gösterileri ile birlikte, Abdi İpekçi Caddesi boyunca açılacak standlarda Yapı Kredi, İş Bankası, Ayrıntı, Literatür, Boyut Yayınları ile İKSV, Borusan Contemporary ve İstanbul Modern’in standları bulunacak. Sonrasında ise Maçka Demokrasi Parkı’nda bulunan UPSD Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan Dünya Sanat Günü Sergisi’nin ardından ‘Bring your own bottle’ (Kendi içkini getir) partisi düzenlenecek. Borusan Contemporary’nin saat 20.00’ye, İstanbul Modern’in ise saat 22.00’ye kadar ücretsiz gezilebileceğini de ekleyelim...


SH  15.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.