Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MODERN TÜRK TASARIMI DÜNYAYA YAYILIYOR

Türkiye’deki sanatsal faaliyetlere ve özellikle Zeynep Fadıllıoğlu’na İngiliz basınından övgü geldi. The Daily Telegraph gazetesi, “Modern Türk tasarımı dünyaya yayılıyor” başlıklı haberinde Türkiye’nin ekonomisi gibi tasarımcılarının da hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Ülkedeki tasarım gösterileri ve sergilerin artışına dikkat çeken yazıda olduğunu ve dikkat çekici yeni binaların tüm şehirde hızlı bir şekilde arttığını kaydetti. Sultanahmet Camii’nin bir fotoğrafıyla verilen haberde “Tasarımdaki bu estetik bir büyü ile değil, tarihi bir dönemle geldi” diyerek sanatın gelişmesi kültürel mirasa bağlandı. İstanbul’un iki büyük imparatorluğun başkenti olduğu hatırlatan haberde sanatçı Zeynep Fadıllıoğlu’na geniş bir yer verildi.

Yazar Ed Cuming imzalı haberde “Türkiye neredeyse 100 yıldır Avrupalı olmaya çalışıyor” cümlesiyle Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme çabasına da değinildi. Cuming, Avrupalı tasarımcıları hep kopya işler yapmakla suçladığı yazısında Fadıllıoğlu’nu orijinal işlerinden dolayı bol bol övdü.


Radikal  18.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.