Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

UÇAN SÜPÜRGE’DE ‘EYVAH! BABAM EMEKLİ OLDU’ BİRİNCİ

Uçan Süpürge Kısa Film Yarışması'nda, Bilgi Diren Güneş'in yönettiği ''Eyvah! Babam Emekli Oldu'' filmi birinci oldu.

Uçar Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nce yapılan açıklamaya göre, 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Kısa Film Yarışması'nda bu yıl, kısa filmcilere ''Size Baba Diyebilir miyim?'' sorusunu sordurarak, erk ve erkekliğin inşası üzerinden ''baba'' kavramı işlendi.

Gülden Treske, Meltem Ağduk, Tayfun Atay, Pelin Aytemiz ve Sevna Somuncuoğlu'ndan oluşan yarışma jürisi, 21 kısa film arasından üç filmi ödüle değer bulurken, iki film de festivalde gösterilmeye hak kazandı.

Sinematografik açıdan başarılı bulunan Musa Ak'ın yönettiği ''İs'' filmi ile Reyhan Meral'in yönettiği ''Horoz'' filmi bu yılın festivalde gösterilmeye değer bulunan filmleri oldu.

Kuşak çatışmasını anlatan Perihan Türkdoğan'ın yönettiği ''Rıfat'' filmi yarışmanın üçüncüsü, köyün delisinden bir kahramana dönüşen babanın hikayesini anlatan Canan Doğramacı'nın yönettiği ''Ronahi'' filmi de ikincisi oldu.

Otoritesini kaybetmenin eşiğindeyken, hayatına uyumlanma çırpınışlarını konu alan Bilgi Diren Güneş'in yönettiği ''Eyvah! Babam Emekli Oldu'' filmi ise birincilik ödülü almaya hak kazandı.

Dereceye giren yönetmenler, 17 Mayıs'taki kapanış töreninde ödüllerini alacak. Sinema tutkunları da festival programına alınan filmleri Alman Kültür Merkezi'nde izleyebilecek.


SH  28.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.