Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TİYATRO ‘PERDE’ DİYOR

18. İstanbul Tiyatro Festivali bugün başlıyor. Bu yıl, ‘Özgürlükler–Sorgulamalar’ teması altında, insan haklarından göçe, savaştan şiddete insan yaşamını sarmalayan konuları irdeleyecek olan festival, 5 Haziran’a kadar sürecek.

Festivalin başlangıcını, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel yakınlaşmayı ve politik ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlayan ‘ Türkiye’de Çin Kültürü Yılı’ yapıyor. Bugün Pekin Ejderha ve Aslan Sokak Tiyatrosu’nun İstiklal Caddesi’nde gerçekleştireceği renkli sokak gösterisi festivale renkli bir geçiş yapacak.

Festivalin en merakla beklenen oyunu ise Hamlet. Thomas Ostermeier’in çarpıcı yorumuyla sahneye koyduğu ‘Hamlet’, 12 Mayıs Cumartesi saat 20.30’da ve 13 Mayıs Pazar saat 15.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Shakespeare’in yirmiden fazla karakterini yalnızca altı oyuncunun canlandıracağı oyunda Hamlet’i Lars Eidinger oynuyor. ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ ve ‘Othello’ gibi oyunlarıyla övgü toplayan Thomas Ostermeier’in ‘Hamlet’i Buenos Aires’ten Londra’ya, Venedik’ten Şili’ye pek çok ülke ve şehirde kapalı gişe oynadı. Oyun Almanca (Türkçe altyazılı) sahnelenecek, Thomas Ostermeier’e de ayrıca cumartesi günkü temsil öncesi Tiyatro Onur Ödülü takdim edilecek.

Festivalin bir diğer Onur Ödülü de 1 Mayıs 2012’de yitirdiğimiz Cüneyt Türel’e verildi. Türel’in ödülü dün akşam gerçekleşen açılış töreninde Tilbe Saran ile kızı Elif Türel’e takdim edildi. Festivalin ilk oyunu ise Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’ndan ‘Asi Kuş’... Georges Bizet’nin ünlü operası Carmen’i yorumlayan Poyrazoğlu’nu Carmen, Bizet, Don Jose, Ali Poyrazoğlu, Toreodor ve Boğa rollerinde izleyeceğiz. Bu akşam ve 15 Mayıs’ta saat 20.30’da Kenter Tiyatrosu’nda!


SH  10.05.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.