Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL YİNE BELGESEL BAŞKENTİ

Documentarist 1-6 Haziran tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından filmleri İstanbul'a taşıyor. Onur konuğu ise Heddy Honigmann.

Documentarist İstanbul Belgesel Günleri, 1 - 6 Haziran’da altı mekâna yayılan dopdolu bir programla 5. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Festival, bu seneki görsel kampanyasını erik esprisi üzerine kurdu. Eriğin ‘ekşi ama bağımlılık yaratan’ tadını belgeselle özdeşleştiren festivalin tanıtım filmlerinde, sinemada patlamış mısır kültürüne karşı alternatif olarak erik sunuluyor.

Bu yılki festivalin onur konuğu ise yaşayan en önemli belgeselcilerden Heddy Honigmann. Metal ve Melankoli, O Amor Natural, Yeraltı Orkestrası, Crazy, İyi Koca, Sevgili Oğul, El Olvido filmlerinin gösterileceği Honigmann, gösterimlere katılıp soruları yanıtlayacak, ayrıca bir sinema dersi verecek. Arap Dünyasından, Kapı Komşumuz: Yunanistan , Belleğin İzinde, Müzik Belgeselleri gibi özel bölümlerin yer aldığı bu seneki programda Uluslararası Panorama başlığı altında son dönemin ödüllü belgesellerinden geniş bir seçki sunulacak. Yurtdışından 30’dan fazla konuğun katılacağı festivalde, 90’a yakın film sunulacak. Gösterimler, Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Aynalı Geçit Etkinlik Mekânı, SALT Beyoğlu, SALT Galata ve Romen Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

‘Uluslararası Panorama’ bölümünde Anja Reiss’in yönettiği ve evlerini terk eden Süryanilerin yıllar sonra bölgeye dönüşlerini konu edinen ‘Aramilerin Dönüşü’, Frauke Sandig’in yönettiği ve vahşi kapitalizm karşısında tüm insanlığın yok olduğunu savunan ‘Gökyüzünün Kalbi, Dünyanın Kalbi’, Nocem Collado tarafından çekilen ve Afganistan ve Nepal’de dul kalan kadınların ne gibi zorluklar yaşadığını konu alan ‘Yalnızlığın Haritası’ öne çıkıyor.

Festival kapsamında yakın dönemde kaybettiğimiz Theo Angelopoulos anısına Nicos Lygouris’in yönettiği ‘Zamanın Tozu’, Ö. Lütfi Akad’ın İstanbul üzerine çektiği ‘Dört Mevsim İstanbul’ ve Seyfi Teoman’ın kısa filmi ‘Apartman’ da gösterilecek.

‘Türkiye Panorama’da öne çıkan filmler arasında Mizgin Müjde Arslan’ın ‘Ben Uçtum, Sen Kaldın’, Veli Kahraman’ın ‘Anadilim Nerede?’, Murat Bayramoğlu’nun ‘Türkçe Pekiyi’ ve Osman Şişman ve Özlem Sarıyıldız’ın ‘İşte Böyle’si yer alıyor.


SH  23.05.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.