Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

7’DEN 70’E SANATSEVERLER ‘DALI’Yİ GEZDİ

''Deli dahi'' lakaplı ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'nin Ankara CerModern Sanatlar Merkezi'nde yaklaşık 2 aydır izlenimde olan sergisi, 40 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı.

Sergi, başkentin yanı sıra çevre illerden de çok sayıda ziyaretçi aldı. ''İlahi Komedya'', ''Sürrealizmin İzleri'' ve ''Gala ile Akşam Yemeği'' adlı 3 ayrı başlıkta hazırlanan sergiyi, öğrencisinden emeklisine çok sayıda kişi gezdi.

CerModern Sanat Etkinlikleri Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Sara Adıbelli, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Dali sergisinin İstanbul'dan sonra 23 Mart'ta Ankara'da açıldığını söyledi.

Sergide, sürrealizmin temsilcisi sayılan Dali'nin 121 eserinin yer aldığını anlatan Adıbelli, ''Salvador Dali'nin, Dante'nin 700. doğum günü şerefine hazırladığı ve 100 suluboyadan oluşan 'İlahi Komedya', hayal ile gerçeğin karıştığı bir evreni imgeleyen 12 litografiden (taş baskı) oluşan 'Sürrealizmin İzleri' ve hayatının aşkı Gala ile çocukluğundan beri aşçı olmaya duyduğu arzuyu harmanladığı 9 litografilik 'Gala ile Akşam Yemeği' adlı 3 ayrı başlıktaki eserler sergide sunuldu'' diye konuştu.Serginin yoğun ilgi göreceğini tahmin ettiklerini belirten Adıbelli, ''Bu ilgiyi tahmin etmek zor olmadı elbette. Ama bizim beklediğimizin 2 katı ziyaretçi ağırladık. Hafta sonları 2 bin 500 ziyaretçiye ulaştık'' ifadesini kullandı.

CerModern'in Ankara'nın kültür sanat yaşamında yeni bir mekan olduğuna değinen Adıbelli, Dali sergisi ile daha çok kişiye ulaştıklarını ve tanınırlıklarının arttığını söyledi. Ziyaretçi yelpazesinin de çok geniş olduğunu dile getiren Adıbelli, ''Gencinden yaşlısına, öğrencisinden ev hanımına çok sayıda kişi Dali sergisini gezdi. Bu bizim için çok mutluluk verici bir gelişme. Burada daha önce görmediğimiz bir ziyaretçi profili yakaladık. Çevre illerden, üniversitelerden otobüslerle çok sayıda kişi sergiye geldi'' şeklinde konuştu. Ankara'nın çeşitli semtlerindeki okullardan da öğrencilerin sergiye geldiğini belirten Adıbelli, ''Ankara'nın yanı sıra Kayseri'den, Mersin'den, Adana'dan, Eskişehir'den ziyaretçilerimiz oldu. Misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduk' dedi.
Sergiyi gezenlerin daha sonra aileleri ya da arkadaşlarıyla tekrar geldiğini ifade eden Adıbelli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Daha önce CerModern'e gelmemiş olan Ankara'nın değişik semtlerinden insanları ağırladık. Onların da bu sergiden keyif aldığını görmek bize daha sonraki projelerimiz için umut verdi.

Sergiyi 40 binin üzerinde kişi gezdi. Hafta sonları kuyruklar oldu ve bin 500 rakamının altına düşmedik. CerModern daha önce hiç bu kadar büyük kalabalıkları ağırlamamıştı. Dali sergisine bu nedenle büyük önem verdik. Çok büyük emekle getirdik. Bu emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. Sergi, 20 Mayıs'ta sona erecekti gördüğü ilgi dolayısıyla süreyi uzattık. Sergi, buradan sonra Moskova'ya gidecek.''

''CerModern'de etkinlikler yazın da sürecek''

CerModern'de sanat sezonunun bitmediğini belirten Adıbelli, şöyle konuştu:
''Yaz aylarında Ankara'da çok fazla etkinlik olmuyor. Bundan hareketle biz etkinliklerimize devam ediyoruz. 2011 yılında Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da yaklaşık 600 bin kişiyle dünyanın en çok ziyaret edilen sergisi 'M.C.Escher ve Çağdaşları' sergisi 5 Ağustos'a kadar ziyarete açık olacak. Bu serginin en az Dali kadar ilgi görmesini bekliyoruz.

Sergilerin yanı sıra açık hava sineması ve açık hava caz etkinliklerimiz de olacak. Çocuk ve edebiyat atölyemiz devam ediyor. Stüdyo cer projesine devam ediyoruz.''
Adıbelli, Escher sergisine ve yaz boyunca sürecek etkinliklere Ankaralıları beklediklerini sözlerine ekledi.


AA  4.06.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.