Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

AFYON CAZ FESTİVALİ BAŞLADI

12. Afyonkarahisar Caz Festivali, Praglı topluluk Veronika Vitova Beşlisi’nin dün Anemon Otel’de gerçekleşen konseriyle başladı. 2001’den bu yana, Afyonlu müzik öğretmeni Hüseyin Başkadem’in çabalarıyla maddi zorluklara rağmen düzenlenen festival, bu yıl da dünyadan ve Türkiye’den cazcıları ağırlıyor. Festival vesilesiyle Afyon bu yıl ilk kez Latin cazının iki ünlü ismi; davulcu Hernan Hecht ve basçı Aaron Cruz’u konuk edecek.

Prag ve Afyon şehirleri arasında yedi yıldır süren müzikal dostluk kapsamında bu yıl yine Praglı ünlü cazcılar Afyon’da olacak. Afyonluların festival sayesinde Çek cazseverler kadar yakından tanıdıkları iki Çek sanatçı; Petr Kalfus ve Lukas Kytnar kendi isimlerini taşıyan topluluklarıyla festivalde yer alacaklar. Festival bu yıl ayrıca, ilk kadın caz piyanistimiz Nilüfer Verdi’yi de ağırlayacak. Kendi adını taşıyan beşlisiyle sahne alacak Verdi’ye Ferhat Öz, Yaşar Taner, Caner Üstündağ ve Nedim Ruacan da eşlik edecek.

Türk Armoni Yıldızları Orkestrası-TÜRKAY, Çağatay Akyol ve Ferhat Erdem’in ortak projesi Arpanatoli, Tomas Jochmann Trio, Filip Gondolan, Peace for Soul gibi toplulukların da konser vereceği festival 10 Haziran’da sona erecek.


SH  5.06.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.