Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BU HAFTA 9 YENİ FİLM VİZYONDA

Bu hafta vizyona biri yerli olmak üzere 9 yeni film girecek.

Daha önce Pirana 3D'de Lake Victoria'yı teröre boğan piranalar, Pirana 3DD'de (Piranha 3DD) geri dönüyor ve kurbanlarını bu defa beklemedikleri bir yerde, Aquapark'ta yakalıyor. Hikaye Arizona, Cross Lake'te su parkı işletecek bir aile üzerinde ilerliyor. Parkın işletmesini üstlenen Chet, parkı şehrin merkezine değil, gölün kenarına yapmaya karar verdiğinde, piranaların saldırısına da açık hale geldiklerinin farkında değildir.
İlk filmde olduğu gibi 1970 ve 1980'lerin gençlere hitap eden korku sineması unsurlarını harmanlayan film, küçük bir aşk hikayesine de yer veriyor.

John Gulager'in yönettiği filmde, Christopher Lloyd garip kişilikli pirana uzmanı rolüyle, ''Sahil Güvenlik'' dizisinin yıldızı David Hasselhoff ise Aquapark'ın açılışına katılmak üzere seyirci karşısına çıkacak. Filmin diğer oyuncuları arasında Gary Busey, Katrina Bowden, Danielle Panabaker, Matt Buch, Chris Zylka ve David Koechner yer alıyor.

Dört kafadar tatile çıkarsa...

Yönetmenliğini Ben Palmer'ın üstlendiği ''Skor Sıfır'' (The Inbetweeners) filminde sinemaseverler, dört kafadar lise öğrencisinin okulu bitirdikten sonra Yunanistan'ın Mali adasına tatile çıkmalarıyla başlarına gelen komik olaylara tanık olacak.
Filmde, James Buckley, Blake Harrison, Joe Thomas, Simon Bird, Emily Head, Lydia Rose Bewley, Laura Haddock gibi isimler rol alıyor.

Bir babanın çocuklarıyla birlikte ayakta kalma mücadelesi

Oliver Adam'ın ''Des Vents Contraires'' kitabından uyarlanan ''Sert Rüzgarlar'' (Headwinds) filminin yönetmenliğini Jalil Jespert üstlendi.
Benoit Magimel, Isabelle Carre, Audrey Tautou, Antoine Dulery, Ramzy Bedia, Marie-Ange Casta ve Bouli Lanners'ın rol aldığı film, dalgalı bir denizde rüzgara karşı çocuklarıyla bindiği gemiyi su üstünde tutmaya çalışan bir babanın hikayesini anlatıyor.
Eşi Sarah'nın arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolmasından sonra iki küçük çocuğuyla yalnız yaşayan Paul, bir yılın ardından yeni bir başlangıç yapmak ve çocuklarına daha mutlu bir hayat sağlamak için büyüdüğü kasaba olan Saint Malo'ya taşınmaya karar verir. Ancak Sarah'nın onları nasıl olup da terk edebildiği sorusu, geçmişe sünger çekmelerine engel olmaktadır.

Kaybolan köpeğin ardında...

''Can Yoldaşım'' (Darling Companion) filminin kadrosu, Oscar ödüllü oyuncular Diane Keaton (Beth), Kevin Kline (Joseph) ve Diane Wiest (Penny) ile Oscar adayı Richard Jenkins'ten oluşuyor.
Lawrence Kasdan'ın yönettiği ve cerrah olan Joseph ile karısı Beth'in öyküsünü anlatan romantik filmin konusu şöyle:
''Bir kış günü, Beth ve kızları yolun kenarında, perişan halde, kayıp bir köpek görür. Boş bir yuva ile kendi hayatı içinde kaybolan kocasıyla boğuşan Beth ile kurtardığı hayvan arasında özel bir bağ oluşur. Joseph yazlık evlerindeki bir düğünün ardından köpeği kaybedince, çılgınca bir arayış başlar. Deliye dönen Beth, düğünden sonra kalan birkaç misafirden ve gizemli, genç bir kadından yardım ister. Gruplar halinde köpeği aramaya çıkan bu insanlar, komik, sinir bozucu, bazen de son derece duygusal olmak üzere umulmadık anlar sunan bu maceradan derinden etkilenir.''

Kumkapı'da bir pansiyonda kesişen hayatlar

Genç yönetmen Seyfettin Tokmak'ın ilk uzun metraj filmi ''Kırık Midyeler'', 4 dil ve 4 ırkı buluşturan ve sınırları aşan bir dostluk hikayesi.
Engin Benli, Uğur Barış Mehmetoğlu, Seydo Çelik, Selma Alispahic, İpek Kızılörs, Enzo Ikah, Volga Sorgu ve Cumhur Sarı'nın rol aldığı filmde, Almanya'ya gitme hayaliyle para biriktirmek için İstanbul'a gelen Hakim ve Faysal'ın, hasta kızının tedavisi uğruna yollara düşen Medina'nın Boşnak kızı Elma'nın, Afrika'dan Avrupa'ya uzanan umutlarına tutunan Babatunde'nin yolları Kumkapı'da bir pansiyonda kesişiyor.

Hakim ve Faysal'ı canlandıran Uğur Barış Mehmetoğlu ve Seydo Çelik, ilk kez bir sinema filminde oynamalarının yanı sıra ilk kez İstanbul'a geldi ve burada ilk kez sinemada film seyretti. Bosna Hersek'te bir diva olan Selma Alispahic ise ilk kez Türkiye'de bir filmde oynadı. Afrikalı müzisyen Enzo Ikah da ilk oyunculuk denemesini Kırık Midyeler'de gerçekleştirdi.

Sevgiye dair fantastik bir macera

C.R.A.Z.Y. ile ilgi toplayan yönetmen Jean-Marc Vallee, geçen yıl eylül ayında Venedik Film Festivali'nde prömiyeri yapılan son filmi ''Ruh Eşim'' (Cafe de Flore) ile bu hafta seyirci karşısına çıkacak.

Vallee'nin senaryosunu da yazdığı filmde, Vanessa Paradis, Kevin Parent, Helene Florent, Evelyne Brochu, Marin Gerrier, Alice Dubois, Evelyne de la Cheneliere rol alıyor. Bir adamla bir kadın arasındaki aşkı, bir anneyle oğlu arasındaki sevgiyi anlatan ''Ruh Eşim'', sevgiye dair fantastik bir macera, aşk hakkında mistik ve doğaüstü bir yolculuk özelliği taşıyor.

Film, biri 1960'ta, diğeri günümüzde geçen ama birbirine paralel ilerleyen iki farklı olay örgüsünü izliyor. Birinde 1960'ların Paris'inde bekar bir anne olan Jacqueline, Down sendromlu oğlu için her şeyi feda etmeyi göze alırken, diğer öyküde Montreal'de eşinden tatsız bir şekilde boşanan ünlü bir DJ konu alınıyor.

Resepsiyoncu Dom ile otele gelen iyilik perisinin aşkı Bir insan ile bir perinin imkansız aşkını ele alan ''Aşk Perisi'' (The Fairy) filminin yönetmenliğini Dominique Abel ve Fiona Gordon gerçekleştirdi.
Komedi unsurları taşıyan filmin konusu şöyle:
''Bir motelin gece resepsiyoncusu olan Dom'un sakin gecesi önce İngiliz bir turistin, sonra da peri olduğunu iddia edip ona üç dilek hakkı sunan yalın ayak bir kadının gelmesiyle hareketlenir. Bir dizi gülünç olay boyunca, Dom ve peri aşkları uğruna bir araya gelmek için çabalar, çatıların tepesinden su altına kadar uzanan macera böyle başlar.''

Bağımsız bir korku filmi

Haftanın korku filmi, ''Ruhlar Oteli''nin (The Innkeepers) yönetmenliğini Ti West üstlenirken, başrolleri Sara Paxton, Pat Healy ve Kelly McGillis paylaşıyor.
Hayaletli olduğuna dair nam salmış ve 100 yıldır hizmet veren Yankee Pedlar Inn Oteli kapanmak üzereyken, iki genç çalışan Claire ve Luke, otelin sırlarını açığa çıkarmak için doğaüstü olaylara dair kanıt aramaya başlar. Ancak asıl soru şudur, onlar mı aradıkları şeyi önce bulacak, yoksa aradıkları şey mi onları önce bulacak?

Meksikalı ''Miss Bala''

Meksika filmi olan ''Miss Bala'' dünya prömiyerini 2011 Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Yönetmenliğini Gerardo Naranjo'nun yaptığı filmde, Stephanie Sigman, James Russo, Irene Azuela rol alıyor.
Filmin konusu şöyle:
''Laura Guerrero, Meksikalı genç, güzel ve hırslı bir kadındır. Hayattaki en büyük ideali ise güzellik yarışmasında birinci gelmektir. Tesadüf eseri bir gece kulübünde narkotik polislerince işlenen bir katliama tanık olunca, hayallerine ulaşmasının yegane yolunun uyuşturucu şebekesiyle işbirliği yapmaktan geçtiğini anlar.''


AA  21.06.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.