Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

40 YIL ÖNCESİNDEN EN TAZE KARELER

Ozan Sağdıç'ın 1973'te ilk İstanbul Festivali'nde çektiği konser ve kulis fotoğrafları İKSV'nin 40'ıncı yılı kutlamaları için kitaplaştırıldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 40. yıl kutlamaları kapsamında Türkiye’nin önde gelen fotoğrafçılardan Ozan Sağdıç’ın 1973 yılındaki ilk İstanbul Festivali’nde çektiği,bugüne dek yayımlanmamış prova ve konser fotoğraflarından oluşan ‘Birinci Festival: Ozan Sağdıç’ın Fotoğraflarıyla 1. İstanbul Festivali’ başlıklı bir kitap yayımlıyor. Kitabın tasarımı Bülent Erkmen’e ait.
Kitapla ilgili çalışmalar, İKSV’nin 40. yıl kurum tarihi kitabı için yapılan araştırma sırasında, İstanbul Müzik Festivali Danışma Kurulu Üyesi, müzik yazarı Serhan Yedig’in yönlendirmesiyle başladı. ‘Birinci Festival’ kitabı için fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç’la, kendi inisiyatifiyle Ankara’dan İstanbul’a gelerek 1. İstanbul Festivali’ni fotoğraflama kararı ve bu yolculuğun hikâyesi üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.

Kimse görevlendirmeden

Kitapta, bu söyleşiyle birlikte, 1. İstanbul Festivali’nin Açılış Konseri, Devlet Opera Koro ve Orkestrası’nın Robert Wagner şefliğinde seslendirdiği Yunus Emre Oratoryosu da dahil olmak üzere, sadece konser, tiyatro ve opera temsillerini değil, gösteri öncesi provaları ve kulis heyecanını da yansıtan 24 farklı etkinlikten fotoğraflar yer alıyor.
Kitabın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Bülent Eczacıbaşı “Ozan Bey’in çektiği bu fotoğraflardan haberdar değildik. Hiçbir kurumun görevlendirmesi olmadan tamamen kendi isteğiyle gelip festivali görüntülemiş” dedi. Ardından konuşan Ozan Sağdıç ise zamanında kimsenin kendisini görevlendirmediğini ama ilk festivalin bir tarihin başlangıcı olduğunu sezdiğini belirtti. Kitapta fotoğrafların yanı sıra Sağdıç’la yapılan ve kitabın yapım sürecinin de anlatıldığı bir söyleşi bulunuyor.


SH  26.06.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.