Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

AKADEMİA 2012 FİLM ATÖLYELERİ

Tiyatro ve sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen herkese, uluslararası başarıları ile tanınan senarist, oyuncu ve yönetmenlerle birlikte, 4-7 günlük atölye çalışmaları fırsatı sunan Akademİda'nın 2012 kayıtları başladı.

Akademİda’nın öncelikli hedefi, sinema ve diğer alanlarda çalışan genç profesyonellere, birer haftalık yoğun eğitimle kendi alanlarında donanım kazandırmak.

Altyazı Dergisi ile Sinema Okur Yazarlığı Atölyesi

12 - 18 Temmuz Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi bünyesinde çıkan aylık sinema dergisi Altyazı, izlediğimiz filmler ile yaşadığımız dünya arasındaki bağlara ayna tutmayı amaçlıyor. Atölye kapsamında film dilinin ve kültürünün temel kavramları ve sinematografi, mizansen, ses, kurgu gibi temel öğeleri ele alınacak.Altyazı ekibi adım adım bir filmin nasıl okunacağını işleyecek.

Jordi Wijnalda & Brian Love ile Film Yapımının Unsurları

18 – 22 Temmuz Avrupa ve Amerika’nın pek çok yerinde film çekmiş olan Jordi Wijnalda ve HBO, TNT gibi kanallarla da çalışan yönetmen Brian Love ortak bir çalışma ile farklı filmler ve yönetmenleri konu edinerek sinemanın temel yapı taşları olan yönetmenlik, sinematografi ve editing süreçlerini ele alacaklar. Atölye İngilizce olacak.

Yamaç Okur ile Yaratıcı Yapımcılık Atölyesi

23 – 29 Temmuz Türk sinemasına katkıları ile yapımcılığın önemini ortaya çıkartan Bulut Film’in kurucularından olan Yamaç Okur, yapımcı olmayı hedefleyenlere ve aldıkları destekler ile kendi filmlerinin yapımcıları olacak olan yönetmenlere yönelik atölyesinde, katılımcıların uzun yada kısa metraj projelerinin üstünden geçerek önceliklerini saptayacak ve bütçe kapsamında stratejilerini belirleyecek.

Serdar Yılmaz ve Nadide Argun ile Sanat Yönetmenliği ve Yapım Tasarım Atölyesi

5-12 Ağustos Uzun yıllar filmlere ve belgesellere sanat yönetmenliği ve yapım tasarımı yapmış olan Serdar Yılmaz ve Nadide Argun iki bölümden oluşan atölyelerinin ilk iki gününde, Türk yapımı ve yabancı filmler üzerinden yapı tasarımı, sanat yönetimi, aksesuar yapımı, story board ve mekan tasarımı, bakanlık ve uluslararası fonlara baş vurmak için bütçelendirme ve görsel konsept oluşturma konuları ele alınacak. Atölyenin ikinci kısmını oluşturan 5 gün içinde katılımcılar kendi projeleri üzerinde birebir çalışacak.

Serdar Yılmaz ve Nadide Argun’un görev aldığı ve ödül aldıkları filmler arasında Gölgesizler, Cenneti Beklerken, Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Tatil Kitabı gibi filmler yer alıyor.

Özcan Alper ile Film Geliştirme Atölyesi

2-19 Ağustos Film geliştirme sürecine, sadece senaryo yazma, ya da bir film çekmek olarak bakmayıp, bütün bu sürecin bir bütün olarak tasarlanması, her projeye uygun bir çalışma metodunu belirlemeye çalışmak konusu irdelenecek. Ek olarak geliştirme aşamasındaki pek çok proje için belki ortaklaşa bir yol belirlemeye çalışmak, birlikte tartışmak, temel çalışmalardan biri olacak. Bunu gerçekleştirirken akademik bir keskinlikten ziyade sanatsal bir dürtüyü temel alarak, buna uygun bir yol izleyerek, özellikle de Dünya ve Türkiye sinemasından olumlu ve olumsuz farklı örnekler üzerine birlikte tartışılacak.

Ümit Ünal ile Senaryo Geliştirme Atölyesi

21-26 AğustosAnlat İstanbul ve Nar filmlerinden tanıdığımız, pek çok Yeşilçam ve modern Türk sineması filminin senaryosuna imza atmış Ümit Ünal’ın profesyonel ya da amatör, sinema eğitimi almış yada almamış herkese açık olan senaryo atölyesi.

Atölye hem fikrini senaryolaştırmak için yardım almak isteyenlere hem de elindeki senaryosunu paylaşmak ve geliştirmek isteyenlere açık.

Meltem Cumbul ile Eric Morris Metodu Oyunculuk Atölyesi

26 Ağustos – 2 Eylül Eric Morris metodunun İstanbul resmi eğitmeni olan Meltem Cumbul, profesyonel oyunculara yönelik bu atölyede, Eric Morris metodunu kullanarak özel bir çalışma gerçekleştirecektir. Bu çalışma Psikanaliz ve Stanislavski metodlarını da kullanarak “derinleşmenizi” sağlayan Eric Morris yaklaşımını, çeşitli uygulamalı alıştırmalarla geliştirecek oyuncunun sürprizli olmasını sağlayan fütursuz olabilmeyi size öğretecektir.

Reha Erdem Atölyesi

2-9 Eylül Korkuyorum Anne, Kaç Para Kaç, Kosmos filmlerinin yönetmeni Reha Erdem’in, geçen sene de Akademİda ev sahipliğinde gerçekleştirdiği atölyesinin 2012 senesine ait detayları www.akademida.org adresinde açıklanacak.

Atölyeler ve katılım şartları hakkında www.akademida.org


SH  1.07.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.