Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ASTANA AKSİYON FİLMLERİ FESTİVALİ

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Astana Aksiyon Filmleri Festivali Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.

Kazakistan Barış ve Uyum Sarayı (Piramit) önüne serilen kırmızı halı üzerinde sanatçıların geçit töreni ile başlayan festivale, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin gibi ülkelerden yüzlerce aksiyon filmi oyuncusu katıldı. Sanat yaşamını Hollywood'da sürdüren Kazak yönetmen Timur Bekmambetov tarafından organize edilen festivalde ilk olarak, ünlü yönetmenin ''Abraham Lincoln: Vampir Avcısı'' filmi gösterildi.

Kazakistan Başbakanı Karim Massimov'un, konuğu Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov ile birlikte geldiği festivalin açılış törenine, Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ile çok sayıda bakan ve milletvekili de katıldı. Festivalin açılışında bir konuşma yapan Timur Bekmambetov, 3 gün sürecek festival boyunca ABD, Rusya, Avrupa ve Çin sinemasının 20 önemli eserinin izleyici ile buluşacağını söyledi.

3 yıldan bu yana Astana Aksiyon Filmleri Festivali'nin devam ettiğini anlatan Bekmambetov, ''3 yıl içinde Astana Aksiyon Filmleri Festivali, dünya çapında bilinir bir hale geldi. Burada sinemaseverler sevdikleri, hayranı oldukları sinema oyuncularını kırmızı halıda görme imkanına kavuşuyor. Onlarla bir araya gelip, fotoğraf çektiriyor. Bu müthiş bir duygu. Bundan böyle de Astana Aksiyon Filmleri festivali her yıl büyüyerek devam edecektir'' dedi.

Festivale, Fransız aktör Vincent Cassel, İngiliz oyuncu Dominic Cooper, ABD'li yönetmen Kevin Reynolds, ABD'li yönetmen ve oyuncu Jim Lemley, Koreli oyuncu Kang je-gyu, Rus Aktris Elizaveta Boyarskaya gibi ünlü isimler katıldı.


AA  2.07.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.