Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NEBAHAT TOKGÖZ’ÜN DEĞİŞİM-1 SERGİSİ MAVİ SANAT’TA

Ekşi Restaurant’ın Mavi Sanat Odası’nda, Nebahat Timur Tokgöz’ün “Değişim-I “ isimli resim sergisi 2 Ağustos- 16 Ağustos arasında yer alacak.

Nebahat Timur Tokgöz, resim yapmayı tüm geçmişinde yaşamının en büyük tutkusu olarak gördüğü halde, öncelikleri O’nun fırçayı eline almasına ancak 10 yıl önce fırsat verdi. O bitmez tükenmez resim yapma tutkusu günümüzde vazgeçilmez hatta yaşamının en önemli öğelerinden biri olarak sürmekte Nebahat Timur Tokgöz’ de.

Yaşamında vazgeçemediği “Yaptığı işin eğitimini almak ve çok çalışarak tecrübesini konuşturmak” unsurlarını kendisine düstur edinen sanatçı resim yaparken de aynı yolu seçti, özel dersler alarak, sanat tarihi, resim teknikleri, felsefe üzerine yoğunlaşarak...

Önceleri nerelere gelemiyeceğini bildiği resim çabaları emeklilik sonrasında tam bir işe dönüştü. Ayla Eriş’ten aldığı resim dersleri ile oluşturduğu temelini evdeki çalışmalarıyla sürdürdü... Usta ressam Orhan Taylan’ın “Sakın ha önüne set çekme ve kimsenin yıldırmasına aldırmadan devam et” sözleriyle yüreklendi... Sergiler açtı, resimleri beğeniyle izlendi... Evine sığmadı ve kendi atölyesini açtı.

Bodrum’ da geniş bir sanatçı çevresiyle birlikte sanat çalışmalarına katıldı, kendi isminin baş harfleriyle oluşturduğu atölyesinde, önemli sergilere ev sahipliği yaptı...

Bodrum Sanat Derneği üyesi olan ressam Nebahat Timur Tokgöz çalışmalarına Bodrum’da devam etmekte...

Nebahat Timur Tokgöz’e ait “Değişim-I” resim sergisi, Mavi Sanat Odası’nda; 2 Ağustos 2012 tarihinde 18:30 da açılacak. Sergide 20 ye yakın resim ayrıca 21 resimden oluşan temalı bir bölüm bulunacak.

“Değişim I” sergisinin teması ile ilgili sanatçının görüşleri şöyle;
“Önümüzdeki çağlarda (örneğin 23. yüzyılda) günümüzden kalacak olan estetik yapılar için geçmiş zamanın gökdelenleri (Kale, Mausolleum, Gümüşkesen gibi,..) birer ipucu ve referans noktaları olacaktır.

''Zamanın Gökdelenleri'' benim de düşüncelerimin gökdelenleri oldular.

Amacım eski taşları işlemek değil. Bu estetik ipuçları ile yeni yapıların daha doğru, güzel ve iyi biçimde yanyana gelmesidir.

Her zaman yenilikçiydim. Ancak O' nlar hayal gücümü tetiklediler ve hayata bakışımda odak noktamın yönünü değiştirdiler.”

Artık resimlerimde daha hür, daha özgünüm...” NT.

Sergi Ekşi Restaurant’ın Mavi Sanat Odası’nda 16 Ağustos’a kadar sürecek.


SH  28.07.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.