Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘THE GREAT MASTERS’A YOĞUN İLGİ

MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi'nde açılan The Great Masters Sergisi yoğun ilgi üzerine 27 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Arter Tasarım ve MSGSÜ işbirliğiyle, Vestel ana sponsorluğunda MSGSÜ Tophane‐i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde açılan The Great Masters Sergisi 27 Ağustos tarihine kadar her gün 10:00 – 19:00 arasında, Perşembe günleri ise 21:00'a kadar ziyaret edilebilir.

Arter Tasarım’ın kurucu ortakları Tuğçe Gündüz ve Hakan Elbir, serginin yoğun ilgi üzerine yaklaşık bir ay daha uzamasını açıklarken, sergicilik anlayışlarına da değindiler:
“Sergi tasarımında ziyaretçinin yabancılaştırılmadığı, aksine kendisini konuya ait hissettiği bir yaklaşım metodunu esas alarak söz konusu sergileri interaktif bir şekle büründürmenin doğru bir yol olduğunu savunan bir sergi tasarım firmasıyız. Dolayısıyla bu sergide, ziyaretçilere, dokunarak, ölçümleyerek, dinleyerek sergiyi deneyimleme imkanının sunulmasının, ziyaretçilerde sergiyi tekrar tekrar ziyaret etme isteğine yol açtığını anket sonuçlarında da görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Özellikle müzelerin koruma ve teşhir görevlerinin yanı sıra eğitsel, eğlendirici ve izleyicileri müzeye çekecek nitelikli etkinlikler düzenleyen cazibe merkezleri olarak konumlandırılmaları gerektiği anlayışını benimsemiş olan Arter Tasarım, bu sergideki başarının ve uzatılması yönündeki yoğun talebin altında yatan nedeni de serginin çift yönlü iletişime olanak sağlayan sergicilik anlayışına sahip olmasıyla ilişkilendirdi. Teknolojinin bu denli ilerlediği bir çağda, sergilerin teknolojiden uzak olmaması gerektiğini belirten Arter Tasarım yetkilileri, sergide yer alan Vestel’in ‘dokunmatik ekranlar’ının, dünyada sayılı müzede bulunan ve eserlerin farklı boya katmanlarını incelemek için kullanılan ‘Multispektral Kamera’nın ve web tasarımında kullanılan ‘Göz Tarama Cihazı’ gibi teknolojik unsurların ziyaretçilerin oldukça ilgisini çektiğini belirtti.

Anket sonuçlarına göre, en çok beğenilen bölümlerden bir tanesi de ‘Davud Heykeli’ ve heykelin hikayesi. Tarihi Tophane‐i Amire binasının yüksek kubbeleri, 7 metrelik dev Davud heykelini taçlandırıyor. Davud’un yapıldığı Carrara’dan çıkartılmış bir mermere dokunma fırsatı da bulan ziyaretçiler Michelangelo’nun ustalığını deneyimleme imkanına sahip oluyorlar. En çok beğenilen bir diğer bölüm ise ‘Vitruvius İnsanı’ bölümü. Bu bölümde ziyaretçiler Leonardo’nun doğa ile insan arasındaki yakın ilişkiyi incelerken yaptığı çalışmaların bir sonucu olan Vitruvius İnsanı çizimi karşısında, kendi oranlarını ölçebiliyorlar ve kendi ölçülerini Vitruvius ile karşılaştırma fırsatı yakalıyorlar. Ziyaretçiler aynı zamanda, insan vücudundaki bu birbiriyle ilişkili oranları ilk düşünenin Leonardo değil, çizimin adını aldığı M.Ö. 1. yüzyılda yaşamış olan Marcus Vitruvius olduğunu öğreniyorlar.

Teknolojik birçok unsuru bünyesinde barındıran The Great Masters Sergisi sosyal medya iletişimi anlamında da ‘‘Sosyal Medya Duvarı’’ uygulaması ile bir ilke imza attı. Bu duvarda yer alan segiye ait Facebook, Twitter, Foursquare gibi birçok sosyal medya mecrasına ziyaretçiler duvardaki QR kodları okutarak da ulaşabilirler.

Ustalarla ilgili sergide bahsedilmeyen bazı bilgilere de bu duvarda yer veriliyor. Michelangelo’nun alışveriş listesinin üç dildeki (İtalyanca, Türkçe ve İngilizce) versiyonuna ve Leonardo da Vinci’nin iki bestesine duvardaki QR kod aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Bunlara ek olarak, serginin Pinterest’teki hesabında da mimari, tasarım, teknoloji ve insanlar katagorilerinde her gün yenileri eklenen sergiye ait detay fotoğraflar yer alıyor.

www.thegreatmasters‐ist.com


SH  1.08.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.