Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

2. ULUSLARARASI BURSA FOTOĞRAF FESTİVALİ

Türk fotoğrafının büyük ustası Ara Güler, 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'ne 20. yüzyılda önemli izler bırakmış yazarlar, sanatçılar ve düşünürlerin portreleri ile konuk olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen festivale, Türk fotoğrafının büyük ustası Ara Güler ''20. Yüzyılın Yaratıcıları'' ile konuk olacak.

Güler, Salvador Dali'den Pablo Picasso'ya, Alfred Hitchcock'tan Tennessee Williams'a, Marc Chagall'dan Winston Churchill'e, Nazım Hikmet'ten Yaşar Kemal'e, 20. yüzyılda önemli izler bırakmış yazarların, sanatçıların ve düşünürlerin portreleri ile festivalde sevenlerine görsel bir şölen sunacak.

Didier Millet yayınları tarafından tüm dünyada kitabı da yayınlanan sergide Ara Güler, sadece belirli ülkelerin değil, dünya kültür mirasının bir parçası olmuş, yüzyılın yapıtlarıyla ve yaptıklarıyla ölümsüzleşmiş yaratıcılarını, objektifinin kusursuz tanıklığı ile saptıyor ve görsel hafızanın bir parçası haline getiriyor.

''20.Yüzyılın Yaratıcıları'' başlıklı sergi, Türkiye'nin tek uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012 kapsamında fotoğraf, sanat ve tarih meraklılarıyla buluşacak.

Toplam 65 serginin yer alacağı, ''İnsanlığın İzleri'' temalı Bursa Fotofest 2012, dünyanın farklı köşelerinden fotoğraf meraklılarını 15-21 Eylül tarihleri arasında Bursa'da ağırlamaya hazırlanıyor.


AA  2.09.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.