Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL MODERN’DE ‘COOL’ GÜNLER

İstanbul Modern Sinema, ocak ayında “Robert Mitchum ve Cool’un Doğuşu” başlıklı programa ev sahipliği yapacak.
İstanbul Modern Sinema’da 8-31 Ocak günleri arasında sunulacak “Robert Mitchum ve Cool’un Doğuşu” başlıklı programın küratörlüğünü, sinema eleştirmenleri Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak üstleniyor.
“Cool’un sadece stille ilgili değil hayatla ilgili bir tarz” olduğunu vurgulayan Özgüven ve Tabak, “cool” kavramını “Her şeyi görmüş geçirmiş olmak ama bunu umursamamak. Şıklık, ama bunu mevzu etmemek. Tepki vermemenin teatralliği. Kayıtsızlık ve tavır almak, espriyle ciddiyet. Belanın püsküllüsüne talip olmak ve şikayet etmemek. Sinema, cool karakterlerin doğal mekanıdır. Hem de henüz cool lafının ayağa düşmediği zamanlardan başlayarak” şeklinde açıklıyor.

Program kapsamında, Robert Mitchum’un bir elinin parmaklarında “nefret”, diğerininkilerde “sevgi” yazan psikopat vaizi oynadığı, Charles Laughton’ın 1955 yapımı “Caniler Avcısı”, kandırılmanın zevkini kabul edecek kadar dürüst, tuzağa düşünce sakin kalacak kadar soğukkanlı Jeff Bailey rolünü üstlenen Jacques Tourneur’un 1947 yapımı “Darağacımı Yükseğe Kur” ve cool’luğuyla dalga geçen Jim Jarmusch’un 1995 yapımı “Ölü Adam” adlı filmleri gösterilecek.

Programda, ayrıca Josef von Sternberg’in 1931 yapımı “Ajan X27”, Jean-Luc Godard’ın 1960 yapımı “Serseri Aşıklar”, Jim Jarmusch’un 1980 yapımı “Sürekli Tatil” ve Donald Cammell’in 1970 yapımı “Performance” adlı filmleri gösterime sunulacak.

Gösterimler müze ziyaretçilerine ücretsiz olacak.


Sanatsal Haber  8.01.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.