Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KRATOCHVIL’İN YÜZLERİ BURSA’DA

David Bowie, Bob Dylan, Jean Reno gibi isimlerin şimdiye kadar görülmemiş yüzlerini fotoğraflayan Antonin Kratochvil’in 'Incognito' sergisi Bursa Fotofest 2012’de.

40 yıla yakın fotoğrafçılık kariyeri boyunca insani felaketlerden savaşlara, göçlerden mücadelelere kadar birçok insan izini fotoğraflayan Antonin Kratochvil; “İnsanlığın İzleri” temasıyla düzenlenen uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest 2012’de!

Kendisi de Çekoslovakya asıllı bir göçmen olan Antonin Kratochvil; “Incognito” sergisinde, fotoğraf ve tarih meraklılarını Doğu Avrupa’nın modern felaketinden eğlence endüstrisine bir yolculuğa çıkartıyor. Kratochvil fotoğraflarında; yüzeyin altında olan, gizli bir şeyleri göstermek üzere yaratılmış imgelerle, objektifin önüne geçen insanların psikolojik ve fiziksel güçlerine odaklanıyor. Bu özgün sergi, Liv Tyler, David Bowie, Willem Dafoe, Jean Reno, Bob Dylan gibi ünlülerin, sıra dışı portrelerinden oluşuyor.

VII Photos’un kurucularından Antonin Kratochvil, Bursa Fotofest 2012 bünyesinde aynı zamanda fotoğraf meraklıları için bir “Ustalar” sunumu ve portfolyo değerlendirmeleri de yapacak.

Aynı zamanda Ortadoğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük fotoğraf festivali olan Bursa Fotofest 2012; bu yıl “İnsanlığın İzleri” konu başlığı ile gerçekleştiriliyor. Festival, dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların, savaşlara, ekonomik problemlere ve doğal kaynakların tükenme tehlikesine rağmen, yaşamın her alanında verdiği o soylu mücadeleyi anlatan fotoğrafları zengin bir programla Bursa’da fotoğraf meraklıları ile buluşturuyor.

Ara Güler’den Mary Ellen Mark’a, Li Zhengsheng’den Antonin Kratochvil’e, Coşkun Aral’dan Charles Harbutt’a yerli ve yabancı fotoğrafçıların toplam 65 sergisinin yer alacağı, “İnsanlığın İzleri” temalı Bursa Fotofest 2012; dünyanın farklı köşelerinden binlerce fotoğraf meraklısını 15-21 Eylül tarihleri arasında Bursa’da ağırlamaya hazırlanıyor.


ntvmsnbc  13.09.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.