Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’DA ‘SANAT RÜZGARI’

Türkiye'nin en kapsamlı çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 22-25 Kasım'da yedinci kez kapılarını açacak. Fuara, 55'i yurt dışı, 45'i yurt içi olmak üzere 100 çağdaş sanat galerisi ve 600 sanatçı katılacak.

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding'in üstlendiği Contemporary İstanbul'a, 55'i yurt dışı, 45'i yurt içi olmak üzere 100 çağdaş sanat galerisi ve 600 sanatçı katılacak.

Dünyanın en önemli galerileri arasında sayılan Marlborough Gallery, Haunch of Venison, MaM-Mario Mauroner Contemporary Art gibi uluslararası çağdaş sanat galerileri ve Türkiye'den en önemli galeriler İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde buluşacak.

Uluslararası koleksiyonerleri, sanat profesyonellerini ve sanatseverleri konuk edecek Contemporary İstanbul'da birçok önemli çağdaş sanat eseri ilk defa görülebilecek. Fuar boyunca çağdaş sanatının bugünü ve yarınının tartışılacağı CI Dialogues Konferans Serisi ile özel davetler, açılışlar, açılış ve kapanış partileri gibi yan etkinlikler de sanatseverlere sunulacak.

''New Horizon: Yeni Ufuklar''ın konuğu orta ve doğu Avrupa ülkeleri

Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul'u merkez haline getirmeyi amaçlayan Contemporary İstanbul, bu sene ''New Horizons - Yeni Ufuklar'' bölümünde orta ve doğu Avrupa ülkelerinden galerilere, sanatçılara, küratörlere, sanat eleştirmenlerine ve koleksiyonerlere yer veriyor.

CI Dialogues Konferans Serisi'nde aynı zamanda orta ve doğu Avrupa'dan sanat profesyonelleri de konuşmacı olarak konuk edilecek.

Hollanda Çağdaş Sanatı

Hollanda-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamaları kapsamında, Mondriaan Fund ve Hollanda Başkonsolosluğu'nun desteğiyle Hollandalı galeriler fuar sırasında Hollanda'dan çağdaş sanatı temsil edecek. Hollanda'dan yeni medya ve video sanatının son dönem örnekleri özel bir seçkiyle izleyicilerle buluşacak.

CI Dialogues konferans programı kapsamında ''Art as a Collaborative Space'' teması altındaki panel, Hollanda ve Türkiye'den konuşmacılara ayrılacak. Konuşmalar, 400. yıl kutlamaları kapsamında 2012 yılında yapılan etkinliklere, iki ülke arasındaki karşılıklı sanat pratiklerine odaklanacak.

Art İstanbul

Bu yıl ilk defa hayata geçecek Art İstanbul projesi ile 19-25 Kasım'da İstanbul'da yerleşik sanat kurumları, galeriler, müzeler ve kültür kurumlarının düzenlediği etkinlikler, ortak bir yapı içinde Türkiye ve uluslararası çapta duyurulacak.

Art İstanbul haftası birçok kültürel aktivite, sanat etkinliği, çağdaş sanat sergileri, yeni kültürel sunular, tartışmalar ve eğitim programlarına erişim sağlayacak. Art İstanbul sanat haftası son yıllarda dünya çağdaş sanat çevrelerince çekim merkezi olan İstanbul'a gelen sanatsever sayısını arttırmayı ve Türkiye'den doğan çağdaş sanatı daha geniş coğrafyada duyurmayı amaçlıyor.

Türkiye çapında sanatsever ve koleksiyoner kitlesi yaratmak için 2010 yılından beri düzenlenen Çağdaş Sanat Buluşmaları bu sene daha da genişleyen kapsamıyla Türkiye genelinde 6 şehirde düzenlenecek, ilki Antalya'da gerçekleşen Çağdaş Sanat Buluşmaları İstanbul, Bursa, Adana, Ankara ve İzmir şehirleri ile devam edecek.

Fuarın en önemli yenilikleri arasında, bu sene başlatılan ve 5 seneyi kapsayacak alt yapı - içerik yatırımları olacak. Alt yapı yatırımları kapsamında genel ve sanat eserleri aydınlatma sistemi ve sergileme üniteleri değiştirildi. İçerik yatırımları kapsamında ise önde gelen uluslararası galerilerin ve yükselmekte olan genç galerilerin teşvik edilmesi amacıyla bu galerilere özel alan tahsis edildi. Galerilerin yanı sıra Türkiye'den ve dünyadan 8 sanat inisiyatifi, Türkiye'nin önde gelen 10 sanat kurumu, Türkiye'den ve dünyadan önemli 15 sanat yayını da kendilerine ayrılan özel alanda sanatseverlerle buluşacak.


AA  15.09.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.