Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

CLAUDE MONET İSTANBUL’DA

Dünyaca ünlü ressamların eserlerini Türkiye'ye getiren Sakıp Sabancı Müzesi 9 Ekim'de bu kez de ünlü izlenimci Fransız ressam Claude Monet'nin muhteşem nilüferlerini ve diğer tablolarını İstanbullularla buluşturuyor.

Marmottan Monet Müzesi’nin işbirliğiyle düzenlenen Monet’nin Bahçesi adlı sergi 6 Ocak’a kadar açık olacak. Sanatçının çiçek ve doğa temalı tabloların yer aldığı sergi “Belki de ressam olmayı çiçeklere borçluyum.” diyen Monet’nin kendi elleriyle yarattığı ve yaşamının son 30 yılındaki sanatsal üretiminin ana temasını oluşturan “Giverny Bahçesi”ne yoğunlaşıyor.

A Plus Yaşam'ın haberine göre, sanatçının olgunluk dönemi eserlerinden oluşan sergide, izlenimcilik (empresyonizm) akımına ismini veren Claude Monet’nin Giverny Bahçesi’ndeki evinin resimleri, geç dönem bahçe manzaraları, nilüferler ve ünlü Japon köprüsü tabloları yer alıyor. Ayrıca, Monet ve eşi Camille’in Auguste Renoir imzalı portreleri, kişisel eşya ve fotoğrafları da sergileniyor. Monet, 20’inci yüzyılın ilk çeyreğine kadar uzanan sanat yaşamında gösterdiği yenilikçi yaklaşımları, 1940 ve 50’lerin genç sanatçılarına örnek olan, geleneklere karşı gelen kimliğiyle de tanıtılıyor.

Sanatçının bahçe tutkusunu ve büyük önem verdiği aile yaşamını yansıtan sergi süresince, konferans programları, çocuk eğitim atölyeleri, ücretsiz rehberli turlar ve film gösterimleri gibi paralel etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Sabancı Holding’in ana sponsorluğunda 9 Ekim 2012 - 6 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Monet’nin Bahçesi isimli sergiye; konaklama sponsoru Le Méridien Istanbul Etiler’in yanı sıra Vista Turizm de destek veriyor.


SH  5.10.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.