Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

21. MANNHEIM TÜRK FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Almanya'nın Mannheim kentinde bu yıl 21.'si düzenlenen Türk Film Festivali, dün akşam yapılan açılış galasıyla başladı. Galada sinema sanatçısı Fatma Girik'e Onur Ödülü verildi.

Mannheim'daki Cineplex Planken sinema salonunda düzenlenen açılış galasına Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, Mannheim Belediye Başkanı Peter Kurz ve çok sayıda davetli katıldı.

Festival, "Kurtuluş Son Durak" filminin gösterimiyle başladı.

Festival komitesinin başkanı Kanber Altıntaş, galada yaptığı konuşmada, festivale gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Başkonsolos Aksen de konuşmasında, "Her yıl sinema severler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Türk Film Festivali'nin 21. kez düzenleniyor olması beni çok memnun ediyor. Fatma Girik'i de aramızda bulunduğu ve Türk sinemasına göstermiş olduğu katkılarından dolayı selamlıyorum. Aramızda bulunması bizim için büyük bir şereftir" dedi.

Mannheim Belediye Başkanı Kurz da, Türk Film Festivali'nin Mannheim kentinde bir gelenek haline geldiğini ve festivalin kültürlerarası diyaloğa katkıda bulunduğunu ifade etti. Onur Ödülü'nu Kurz'un elinden alan Fatma Girik de, mutluluğunu dile getirerek, "Bir film yapıyorsunuz, yaptığınız filmlerle festivallere katılıyorsunuz. Filminizle katıldığınız festivalde ödül alabiliyorsunuz. Aldığınız ödülü evinizin en güzel yerine koyuyorsunuz. Yaptığınız işin karşılığını almış oluyorsunuz. Fakat bu onur ödüllerinin yeri bir başka oluyor. Çünkü bu, yaptığınız işin iyi bir şekilde yaptığınızın karşılığı oluyor. Bunun yeri başka oluyor" şeklinde konuştu.

Mannheim Türk Film Festivali 20 Ekim'de sona erecek.


AA  13.10.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.