Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FRANKFURT FİLM FESTİVALİ 9 – 18 KASIM’DA

Almanya'nın Frankfurt kentinde 9-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak Frankfurt Film Festivali'ne Türkiye'den Emel Sayın, Ayşen Gruda, Halit Akçatepe, Ali Sunal, Demet Akbağ, Aytaç Arman, İzzet Günay, Tolga Çevik ve Selçuk Yöntem gibi birçok ünlü sanatçı da katılacak.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 9-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak Frankfurt FilmFestivali'ne Türkiye'den çok sayıda sanatçının katılacağı bildirildi.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan festivalin tanıtımı için yapılan basın toplantısında konuşan festival komitesi başkanı Hüseyin Sıtkı, ''12 yıl önce bir platform oluşturmak amacıyla Türk film festivali organizasyonunu başlattık. İnsanların böyle bir platformda buluşarak, fikir alış verişlerinde bulunmasını düşünerek, kültürlerarası yakınlaşmaya katkı sağlamak istedik. Buna ulaştığımıza inanıyorum. Çünkü 9 gün içerisinde yaklaşık 5 bin kişi festivalimizi takip ediyor'' dedi.

Hessen Eyaleti Başbakanı Volken Bouffier, Başbakan YardımcısıJörg-Uwe Hahn, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'nın himayesinde gerçekleştirilecek olan film festivali, 9 Kasım'da ''Anadolu'nun Renkleri'' isimli fotoğraf sergisiyle başlayacak.

Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı, ''Dedemin İnsanları'' isimli filmle açılacak olan festivalde, Türk, Alman ve Avrupalı yapımcıların filmleri gösterilecek.

Festivale Türkiye'den katılacak sanatçılar

Öte yandan 11 Kasım'da yapılacak galaya Türkiye'den Emel Sayın, Ayşen Gruda, Halit Akçatepe, Ali Sunal, Demet Akbağ, Aytaç Arman, İzzet Günay, Tolga Çevik ve Selçuk Yöntem gibi birçok ünlü sanatçı da katılacak. Festival kapsamında 13 Kasım tarihinde ise Dr.Hoch konservatuarında Yeşilçam müzikleri gecesi düzenlenecek.

Festival kendini yeniliyor

Frankfurt kentinde düzenlenecek olan Türk film festivalinde bu yıl iki yeni proje gerçekleştirilecek. Oyuncu Mustafa Üstündağ'ın katılımıyla ''oyunculuk atölyesi'' düzenlenerek, sinema ve oyunculuk alanında bilgiler verilecek.

Ayrıca festivali sinema salonundan şehir hayatına taşımak amacıyla ''Türk Film Festivali Frankfurt Okullarında'' konulu bir proje ile Frankfurt'taki Schiller okulu öğrencileriyle birlikte ''Willkommen in Deutschland-Almanya'ya Hoş Geldiniz'' isimli film izlenecek ve üzerinde tartışılacak.


AA  23.10.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.