Kültür ve Turizm Baka..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İDSO İSPANYA TURNESİNİN SON DURAĞI ZARAGOZA

İDSO, İspanya turnesi kapsamındaki son konserini yarın akşam Zaragoza'daki "Auditorio de Zaragoza"da gerçekleştirecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) şef Ender Sakpınar solist pan flüt sanatçısı Marin Gheras ile 20 Ekim’de Garanada’nın "Auditorio Manuel de Falla" salonunda, 25 Ekim’de Vigo şehrindeki zarif tarihi bina “Centro Social Novacaixagalicia” da, 27 Ekim’de Santander şehrindeki “Palacio de Festivales de Cantabria”nın ünlü şef Argenta’nın adıyla anılan görkemli Salla Argenta salonunda üç konser verdi. İDSO yarın akşam son konserini Zaragoza’daki “Auditorio de Zaragoza” da gerçekleştirecek..

İDSO turnede; U.C. Erkin, B.Bartok, A. Biev, G. Dinicu, M. Mussorgsky ve A.Dvorak’ın eserlerini seslendirdi.

Konserler, birbirinden güzel akustiğe, deneyimli personele sahip salonlarda, nazik, dikkatli, ön yargısız izleyici karşısında başarıyla gerçekleşti. Her yaştan İspanyol seyircisi Köçekçe’yi dikkatle izlerken Marin Gheras’ın pan flüt yorumlarını hayranlıkla izlediler, çok beğendiler. Dinmeyen alkışlara orkestra ve solist bislerle yanıt verdi. Konserleri fahri konsoloslarımız da iftaharla izlediler.

Şef Ender Sakpınar üç konserin ardından turneyi şu sözlerle değerlendirdi:
"Rutin, olağan yıllık konserlerin dışında turneler orkestraların uluslararası arenalarda, prestijli konser salonlarında, teknik ve müzikal becerilerini en üst düzeyde sergileyerek kendilerini gösterdikleri, bir bakıma yabancı meslektaşlarıyla da rekabet ettikleri, çok önemli süreçlerdir. Bu arenalarda sık sık yer almaları orkestraların kendilerine olan güvenlerini arttırmalarının yanı sıra rekabet etme becerilerini de arttırmaktadır.

Yönetmekten zevk duyduğum İDSO üyelerinin turne performansları mutluluk vericiydi. Orkestranın uzun yıllardır akustiği son derece yetersiz mekanlarda çalmasının getirdiği motivasyon eksikliği yerini arzulu, enerji dolu, akustik imkanlardan yararlanmanın zevkine varmış, ritmik ve armonik balansı heyecanla gözeten bir orkestraya bıraktı. Başarılı bir organizasyonla geçen bu önemli turneye katkıda bulunanlara teşekkür eder, yönetici ve orkestra üyelerini candan tebrik ederim."


AA  29.10.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.